Published On: Čet, velj 6th, 2014

15 razloga zbog kojih u mladosti moraš proći fazu “Stariji muškarac”

Udahnule ste zrak, uvjerile ste sebe da ljubav ne poznaje granice, našle vezu preko ortaka za Hitnu pomoć ako nekome ubrzo pozli? Scena je sljedeća: prepoznali ste se, on je nekih 15 + godina stariji od vas, neke magnetske sile su se toliko poremetile da vas dvoje ne možete jedno bez drugog, shvatili da to nije samo shema, i odlučili k’o Don Quijote i magarica Rosinanta krenete na vjetrenjače zvane – vanjski svijet. Poznata vam je ona slika kako vaša majka guta bromazepamom, otac traži po ormaru CZ 99, drugarice vas osuđuju na propast, a vašeg dragog vješaju za već unaprijed počinjena nevjere koja su vidjele u šalici kave il ‘natalnoj karti, a dečki … bivši i okolni – za njih ste pukle s mozgom i postale okorjela sponzoruša. I da, ne bi vas nikad poslije tog lika dotakli, iako vi realno znati – da poslije takvog lika vi ne biste ni pogledali nekog od njih. Od cijele ekipe, podršku imate samo od Sigmunda Freuda, pozamašne i daleke holivudske garniture, i naravno od druga Tita (jer Drug Stari je volio po 30 godina mlađe).
Voljela ga je od samog početka 0,32 godine starijeg od nje. Voli ga i poslije smrti
Činjenica, velika razlika u godinama donosi mnogo teškoća, i da je to mahom samo faza u životu mlade žene koju bi valjalo proći, izvući iz nje maksimum i potpomognuti vlastitom sazrijevanju.
– Susrešćeš se s muškim bićem koje nema problem izraziti emocije niti strah od toga.Zagrlice te, ugnjaviti, izgovoriti TO gdje god i kad bilo, bez ikakvih vježbi disanja.
– Balansiraće te kad god naletite na nesuglasice i vrlo rijetko ćete imati scene svađa u duhu “unbreak my heart”. Diplomata čovjek, godine su žena iza njega, naučio je sve naše oluje u mozgovima.
– Pamtiće sitnice. Da, slatke male sitnice, poput one koja vam je omiljena čokolada, koga bijaše pisca najviše volite i to da vam je Johnny Depp (Johnny Depp) prva tinejdžerska ljubav (možda su vršnjaci).
– Znaju se ponašaju u svakoj prilici, na svakom mjestu, vremenskoj kapsuli, od toga da dok ga gledaš kako kuha za tebe i ispijaš vino poput princeze, do zajedničke kupnje u hiper marketima gdje on gura kolica i skida artikle s najviše police za tebe .

Poznati holivudski par i 25 godina razlike između njih
– Osjećat ćeš se sigurno, kao da imaš Jamesa Bonda (James Bond). Zaštićena, čuvana kao kap vode na dlanu od strane muškarca koji UME da primijeti kad ti treba tretman princeze od Walesa, a kad Lolite s ulica Pariza.
– Odličan je savjetodavac, prosto ćeš pomisliti da je vaša Draga Vijeća miks najbolje drugarice, gay ortaka i čovjeka s diplomom psihologije. Sve je to isto uglavnom i on prošao, samo lezi na njegovu sofu i raširi … vidike.
– Ako i jeste ljubomoran, a vrlo vjerojatno da će biti, jer si ipak ti u cvijetu mladosti a on daje sve svoje za godine tvoje, manifestovaće to na prikriven i mnogo normalniji način nego vršnjaci. Čitaj ovo kao – neće ti uz pomoć druga hakera obijati šifru Facebooka, pokušavati se domogne telefona kako bi iščitao sve poruke i slično. Inspektor Clouseau je ipak čovjek u godinama.

 
– Neće te ispaliti onda kada ti bude bio potreban na nekom bitnom događaju ili trenutku da bi igrao PS s drugovima. Njegovo rame će biti tu, kad osjeti da ti je najpotrebniji.

“Kažu da ljubav, ljubav je samo riječ, a ja za tebe znaš da imam dvije.”
– On će biti tvoj punjač ego baterija. Bez ikakvog problema daće ti kompliment, ali isto tako će te iskreno posavjetovati – iskritikovati za nešto što smatra da bi trebalo da poboljšaš. Prosto njegovo samopouzdanje preslikavaće se prirodno i na tvoje, poput indiga.
– Zna što hoće, a to si ti. Od samog početka kada te je video. Zgrabiće te oko struka, na najelitnijoj žurci u gradu i šapnuti: “Krećemo odmah.” A to imponuje do besvijesti.
– Hvaliću te na svakom koraku. Ne ono – kakva si u krevetu, koliko si zgodna (nije klinac, zna da se to vidi i bez da on to kaže) nego TEBE, kao mladu, uspješnu, samosvjesnu ženu koja krči svoje puteve do zvijezda bez ičije pomoći. Jer ipak je takva jedna s njim.
– Radovat se tvojim uspjesima iskreno. I kad budeš unaprijeđena u neku ravnateljicu, ostvariš svoj klinački san i osnuješ sama tvrtku, novine, umjetnički atelje … neće imati kompleks poput onog tvog ex dečka koji ima 29 godina ai dalje nije diplomirao. Znaš, onaj što te je ostavio jer “nije mogao nositi s tobom, postala si okrutno ambiciozna”, au stvari je gutao knedle svaki put kad se pohvališ u društvu svojim novim uspjehom i slušao hvalospjeve o tebi.
– Činjenica da mahom svi oni imaju jasno i lijepo izgrađen ukus, znaju što valja (što se uostalom vidi i po izboru žene), gdje treba putovati, jesti, šetati, ljubav voditi. On je par excellence hedonista s velikim “H”, a tvoje je da samo malo smanjiš ego i pustiš ga voziti brod, budeš duhovita, oštroumna, šarmantna, lijepa i uživaš. Jer umiljato janje tri majke sisa.

“Možda u nekom drugom životu, prepoznaš mene ko okus vina …”
– Vrlo bitan segment je – seks. Praktično je uvijek odličan, jer je on ipak daleko iskusniji, otvoreniji za inovacije, nema tu “neću”, naći će način da hoćeš i razuveriće te u glupu pričicu tvojih vršnjaka da je liku njegovih godina neophodan dodatni pogon u vidu plavih tabletica. Eksplozija uživanja, nježnosti i strasti, poslije takvog teško ćeš se vraćati na najboljeg druga s benefitima u trenucima hitnih intervencija. Ne kaže se bez razloga: “Bez starca nema udraca!”.
– I na kraju – sazrijevanje. Bio on samo prolazna faza, trenutak ili budući otac tvog djeteta, svemu ćeš poslije njega u životu pristupati zrelije, hrabrije i staloženije. Uostalom, zasigurno ćeš i od njega pokupiti mnogo fora i fazona, dograditi svoj imidž ultimativne mačke gradskih ulica.
Negativne strane: stariji momci imaju ustaljene navike, biće ti potreban vijek da mu provališ mane zbog višeg nivoa samokontrole u odnosu na vršnjake, ali i krštenice na glagoljici, takvi primjerci – ili su oženjeni il ‘su slobodni strijelci koji se nisu priženili jer njihova majka kuha najbolju sarmu i zna kakva njenom sinu odgovara, dnevni tajming funkcioniranja se neće poklapati, jer ipak priroda radi svoje, imaju čvrsto izgrađene stavove i ukoliko ti stariji frajer kaže da je crno zapravo bijelo, pa se još pozove na svoje godine i iskustvo … možeš da prihvatiš ili da nepovratno odeš. Takve veze, u 99% slučajeva ne mogu imati budućnost, ili ukoliko imaju – budi svjesna da ćeš u jednom momentu šlepati starijeg frajera koji sve više postaje utučeniji jer nije pronašao serum vječnosti, a ti si u punoj snazi. Ali sjeti se uvijek: “Danas si cvijet, sutra si uvela ruža.”

Lijeka i Nina, u inat svima i usprkos godinama
Izvori fotografija: telegraf.rs, kafenisanjeiostalo.blogspot.com, t-ton.org, evilbeetgossip.com, clooneyfan.worldpress.com

15 razloga zbog kojih u mladosti moraš proći fazu “Stariji muškarac”