Subota, 11 svibnja, 2024

Povijesni događaj u Finskoj: Nacionalni radio će emitirati učenje cijelog Kur’ana

Must Read

Nacionalni radio u Finskoj je donio odluku da emitira odlomke iz Kur’ana, svete muslimanske knjige, radi boljeg shvaćanja islama i jačanja suživota sa muslimanima, prenosi Anadolu Agency (AA).
Finski javni emiter opisao je serijal kao projekt “bez presedana” u povijesti ove europske zemlje. Kako navode finski mediji, na Nacionalnom javnom radiju (Yle) će biti emitiran cijeli Kur’an.
Odlomci iz Kur’ana će se emitirati u 60 emisija u trajanju po pola sata. Tijekom emitiranja učenja Kur’ana, dva stručnjaka za islam će objašnjavati značenje pročitanih riječi.
Planirano je da projekt, koji je privukao veliku pažnju u Finskoj, počne 7. ožujka. Radio “Yle” navodi da je cilj projekta da se “poveća znanje građana o Kur’anu i muslimanskoj kulturi u Finskoj”. Inače, u Finskoj živi oko 5,4 milijuna stanovnika od čega 60.000 muslimana.
ANADOLIJA l Bljesak

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Bunoza o izboru hrvatskog člana Predsjedništva BiH: Prema sadašnjem zakonu glas Hrvata ne vrijedi ništa, konstitutivni smo narod, i to nikome ne smeta. Kako...

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Davor Bunoza govorio je o zakonima koji čekaju na usuglašavanje i usvajanje te je,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -