Published On: Mon, Apr 15th, 2019

Zvezda Repeši: U Podgorici nas gađate svinjskim odrescima i nazivate četnicima

CRVENA ZVEZDA slavila je i u drugoj utakmici finala doigravanja regionalne ABA lige protiv branitelja naslova Budućnosti sa 107:69 i tako povela 2:0 u seriji nad ekipom Jasmina Repeše. Za osvajanje naslova i plasman u Euroligu potrebna im je još jedna pobjeda.

Trener Budućnosti Jasmin Repeša čestitao je Crvenoj zvezdi na pobjedi, ali je najveći dio konferencije za medije posvetio temama koje se ne tiču onoga što se događalo na terenu.

Bivši izbornik Hrvatske bio je jako razočaran događajima u Zvezdinoj dvorani i spominjao je atmosferu linča.

“U 57 godina prošao sam sve, teške terene, zahtjevne utakmice, s reprezentacijom i na Final Fouru i na prvenstvu. Međutim, ovakav linč nikada nisam doživio, a ni vidio u svom životu! Žao mi je što je to tako. Prije svega zbog košarke, svih vas i nas. Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovdje do završetka. Moram baciti odijelo jer je puno pljuvačke, a to je nešto što vjerojatno nitko ni u Srbiji ne opravdava. Igrao sam derbije u Bologni. Tamo ima tenzija, ali postoji i granica do koje se ide. Strašno mi je žao i krivo. Najblaže se može reći da je ovo za psihijatriju”, rekao je Repeša i zapitao se ima li smisla igrati treću utakmicu u Podgorici.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor iz Zvezde. Srpski klub je u svom priopćenju podsjetio na događaje iz prošlogodišnje finalne serije kad su također igrali Zvezda i Budućnost. Klub iz Podgorice lani je bio bolji i osvojio je ABA ligu.

Zvezda odgovorila Repeši

”KK Crvena zvezda neugodno je iznenađena izlaganjem trenera KK Budućnost Jasmina Repeše, koji je svoju konferenciju za medije nakon druge utakmice play-offa ABA lige u Beogradu, iskoristio da događanja u dvorani Aleksandar Nikolić opiše kao pokušaj linča i ponašanje za psihijatriju. Svoje izlaganje je gospodin Repeša prebacio s poraza svoje momčadi, na ovim prostorima, uvijek popularan teren politike i odnosa među narodima na prostoru bivše Jugoslavije, i time je grubo zamijenio teze u svom izlaganju. Svatko može pogriješiti, pa i gospodin Repeša, ali za vrlo informiranog i umjerenog čovjeka kakvog ga je do nedjelje poznavala košarkaška publika u Srbiji i Beogradu, nevjerojatno nam je da se nije informirao oko stanovitih događaja koji su obilježili prošlogodišnju završnicu play-offa istog ovog natjecanja. Zaista nam je žao ako je gospodin Repeša pretrpio duševne boli u Beogradu, ali smatramo da je to proizvod nervoze izazvane obavezama koje je preuzeo od svojih nalogodavaca koji ga plaćaju”, stoji u priopćenju Zvezde pa se onda ide s konkretnim detaljima:

Lani su u Podgorici svi s obilježjima Zvezde bili napadnuti, na igrače su bacali topovske udare i svinjske odreske

”U službi istine, ako se gospodin Repeša nije informirao, ili znao, mi kao klub tu smo da ga podsjetimo što se događalo prošlog proljeća u Podgorici. Bio je to organizirani napad na igrače Zvezde odmah po dolasku u hotel ‘Podgorica’, bacanje petardi i topovskih udara na igrače, fizički napadi na svakog s obilježjima Zvezde prije početka utakmice, organizirana skandiranja ‘Ubij Cigana’ i ‘Četnici’, bacanje svinjskih odrezaka na klupu Crvene zvezde s namjerom da se ponizi tada igrač Crvene zvezde Alen Omić, rušenje zaštitne ograde iza klupe s igračima Crvene zvezde, predsjednik kluba koji je u publici stojeći pratio utakmicu izvan svih, bilo kakvih protokola koji postoje o organizaciji jedne utakmice i bio zasut najgrubljim uvredama, kao i članovi njegove obitelji… Ima toga još što gospodin Repeša ‘ne zna’, ali bi nam trebalo mnogo prostora i vremena da prebrojimo sve propuste u prošlogodišnjem finalu, od dolaska delegacije KK Crvena zvezda u Podgoricu. Nije zaboravljeno, ali netko pokušava sve predstaviti kao da se to nije dogodilo?“

U Zvezdi smatraju da se priprema teren za nemila događanja u trećoj utakmici.

U Zvezdi kažu da nisu zaboravili događaje od lani

”KK Crvena zvezda nikada se nije slagao, niti podržavao bilo kakvo nasilje na sportskim borilištima, i uvijek će apelirati da sport ostane sport. I zaista ne znamo o kakvoj atmosferi linča je govorio trener Budućnosti? Međutim, kao klub za koji navijaju milijuni ljudi, nećemo dozvoliti ni da netko ‘zaboravlja’ pojedina događanja u prošlosezonskom finalu, a posebno da mijenja teze i ‘priprema teren’ za identičnu atmosferu u Podgorici, kao onu koja je viđena prošle godine na istom mjestu. Tako nešto ne može raditi ni gospodin Repeša, ali ni pojedini ‘analitički’ portali financirani od strane raznih sumnjivih izvora, koji su od ponedjeljka počeli s podgrijavanjem atmosfere ‘šokirani’ onim što su vidjeli u Beogradu. Mi nismo zaboravili što se događalo u Podgorici u travnju prošle godine, a očigledno to nisu zaboravili ni navijači Crvene zvezde i srpska javnost. Gospodin Repeša bi trebao znati da kao što ne postoji kolektivna odgovornost navijača Crvene zvezde za atmosferu u dvorani, tako ne postoji ni kolektivna amnezija kod istih, koji su vidjeli i pamte što su na prvom mjestu kao ljudi doživjeli mnogi u delegaciji KK Crvena zvezda tijekom prošlogodišnjeg boravka u Podgorici”, stoji u priopćenju Zvezde.

‘JESU KRIVI ŠIPTARI, USTAŠE, NIJEMCI, AMERIKANCI…NE ZNAM VIŠE TKO JE KRIV’ Bivši izbornik Hrvatske nije birao riječi nakon šoka u Beogradu