Published On: Uto, sij 6th, 2015

Zveckanje oružjem: SAD i Rusija na rubu rata?

Washington posebno zabrinjava obnovljeni arsenal ruskih podmornica koje prelaze Atlantik i posmatraju vježbe američke vojne flote

SAD su zabrinute zbog sve češćih patrola ruskih nuklearnih podmornica, kao i zbog ruskih krstarećih raketa srednjeg dometa) pet do pet i pol tisuća kilometara), pa namjeravaju da ponovo postave svoje krstareće rakete u Europi.

Glavni američki pregovarač za kontrolu naoružanja Rose Gottemoeller tvrdi da su novi ruski krstareći projektili srednjeg dometa već spremni za upotrebu.

Washington posebno zabrinjava obnovljeni arsenal ruskih podmornica koje prelaze Atlantik i promatraju vježbe američke vojne flote.

Moskva je najavila da će ponovno početi koristiti i vozove za transport interkontinentalnih nuklearnih projektila, jer ih je tako teže naciljati

Rusija gradi nove generacije velikih podmornica opremljenih projektilima, koje su po svojoj moći jednake američkim.

Moskva je najavila da će ponovno početi koristiti i vozove za transport interkontinentalnih nuklearnih projektila, jer ih je tako teže naciljati.

Rusi svojim kupcima već reklamiraju krstareće rakete “Klub-K”, koje se sve do ispaljivanja mogu skrivati u neupadljivom kontejneru zajedno sa lansirnim uređajem – prenose vojni portali.

Zbog toga SAD, a naročito Republikanska stranka, koja u američkom Kongresu ima većinu, traži “jači odgovor” na rusko naoružavanje.

Sve češće zvanični Washington razmišlja o novom uvođenju krstarećih raketa u Europu.

Glavni čovjek Pentagona za kontrolu naoružanja Brian McKeon navodi da će, iako SAD u Europi nemaju lansirne rampe za krstareće rakete (jer je to zabranjeno sporazumom Washingtona i Moskve), to očito biti jedna mogućnost za odgovor Rusiji.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare