Petak, 21 lipnja, 2024

Merkel danas u Londonu s Cameronom o budućnosti EU

Must Read

Britanski premijer David Cameron iskoristit će posjetu u srijedu Londonu njemačke kancelarke Angele Merkel da brani svoj plan o ponovnom razmatranju odnosa Velike Britanije i Europske unije, posebno u oblasti imigracije, priopćeno je u Londonu.

Glavni razlog posjete Angele Merkel je priprema samita sedam najvećih industrijskih zemalja svijeta – G7, koji će biti održan u njemačkoj pokrajini Bavarskoj 7. i 8. juna.

Cameron i njemačka kancelarka razgovarat će o bilateralnim odnosima i politici Europske unije. Među tim pitanjima bit će Cameronov plan za usporavanje priliva imigranata iz EU u Veliku Britaniju, koji osporava Angela Merkel.

Njena posjeta dolazi četiri meseca prije britanskih parlamentarnih izbora. Cameron je obećao da će, ako pobijedi, organizirati do 2017. godine referendum o članstvu zemlje u EU.

Njemačka kancelarka je tokom posljednje posjete Londonu, u februaru 2014. godine, navela da Britanija treba da ostane članica Unije, prenosi Beta.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Čović: Čim završe izbori, pitanje svih pitanja će biti izborni zakon

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas je u Sarajevu organizirao tiskovnu konferenciju, odnosno "druženje s medijima" u okviru već ustaljene...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -