Published On: Uto, lis 8th, 2019

Zukorlić vodeće sarajevske medije nazvao “bezbožničkim”

Muamer-ef. Zukorlić gotovo svakodnevno medijima upućuje priopćenja vezana za njegove aktivnosti u vezi kandidature za reisu-l-ulemu Islamske zajednice BiH. Ipak, u današnjem priopćenju je počeo koristiti jezik radikalizma. Očito nezadovoljan načinom na kojeg ga prate glavni sarajevski mediji, uputio im je oštre riječi.

-Logično je da članovi IZ-e imaju različite stavove o tome kako treba izgledati reisu-l-ulema, ali da maltene bezbožnički faktori ala Oslobođenje, Klix, Avaz ili ne znam ti kakvi drugi – prikazuju kakav treba biti profil reisu-l-uleme. Izvinite, to ukazuje na neke stvari koje bi nama trebale da budu poruka i da tu poruku uvažimo i u pogledu samog izbora reisu-l-uleme i našeg daljeg profiliranja strategije IZ-e – napisao je Zukorlić u današnjem priopćenju. Izjavu namjerno nismo lektorirali.

Zukorlić vjerojatno ne zna kako mu ovakvi istupi neće omogućiti dodatni medijski prostor tamo gdje bi on želio, a ako ovakvo mišljenje ima prema medijima u Sarajevu, možemo samo zamisliti kakvo je ono prema medijima u Banja Luci ili Mostaru, prenosi ero.tel

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare