Published On: Uto, lis 8th, 2019

NEPRAVOMOĆNO Narcisu Mekiću dvadeset godina zatvora za dvostruko ubojstvo i smrt starice

Bugojanac Narcis Mekić (25) proglašen je krivim za ubojstvo svojih prijatelja Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23)  te razbojstvo pri kojemu je smrtno stradala Ankica Krstanović (75).

Vijeće Županijskog  suda u Novom Travniku, kojim je predsjedavao sudac Darmin Avdić, zbog svega navedenog, Mekića je osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina. Oslobođen  je optužbi za silovanje Ankice Krstanović. Presuda nije pravomoćna i optuženi ima pravo žalbe Vrhovnom sudu FBiH, piše Dnevni avaz.

Starici nanijeli 42 rane

Okrivljeni Mekić je zajedno sa Seferovićem i Meškinom u noći između 26. i 27. rujna prošle godine upao u kuću Ankice Krstanović.

Starica je nakon zlostavljanja zadobila 42 rane u predjelu glave i tijela, a nakon što su okončali mučenje, iz njene kuće su odnijeli 550 KM, 250 eura, zlatnu ogrlicu i narukvicu.

Krstanović je zadobila podljeve, višestruke prijelome kostiju lubanje, podlljeve u grkljanu, prijelom podjezične kosti i brojne druge ozljede, od kojih je preminula.

Nakon toga je Mekić zajedno sa Seferovićem i Meškinom došao u kuću u vlasništvu Muhameda Meškina, koja se nalazi na adresi Kovačuša III u Bugojnu i u kojoj su te večeri slavili njegov rođendan.  Došlo je do međusobne prepirke između njega i Muhameda, te je Narcis nožem nanio deset ubodnih rana Muhamedu u predjelu vitalnih dijelova tijela.

Nožem iskasapio Meškina

Narcis je potom po odlasku zapalio Mekićevu kuću. Uslijed stvaranja dima i čađi, Muhamed Meškin je smrtno stradao zbog udisanja ugljikovog monoksida u kombinaciji s gutanjem krvi iz rana na vratu, plućnom krilu i prsnomkošu. I Denis Seferović, koji se nalazio u drugoj sobi, smrtno je stradao uslijed akutnog trovanja ugljikovim monoksidom.

Vijeće je osudilo na godinu zatvora Almira Kurbegovića zbog pomaganja Mekiću nakon ubojstva. Kurbegović je nož kojim je Mekić ubio Meškina opravo i bacio u šaht. Dao mu je čistu odjeću jer je njegova bila zamrljana krvlju.

Dosuđena naknada štete za duševnu bol

Sud je također djelomično dosudio postavljene imovinskopravne zahtjeve oštećenih obitelji tako što se optuženi Narcis Mekić obvezuje oštećenima, Korneliji Galić i Gordani Lozančić, na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti roditelja, isplatiti iznose od po 20.000 KM, te 250 eura i 550 KM na ime materijalne štete.  Oštećenima Zlati Meškin, Eminu Seferović i Nihadi Seferović, također na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti djeteta, Mekić se obvezuje isplatiti iznose od po 20.000 KM, dok se u preostalom dijelu postavljenih imovinskopravnih zahtjeva oštećeni upućuju na parnični postupak.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare