Published On: Sub, pro 15th, 2012

Zoster na Eurosongu: Karte imaju, spavat će kod prijatelja

Vijest da Bosna i Hercegovina neće sudjelovati  na narednom Eurosongu izazvala je podijeljenje reakcije u našoj zemlji. Reakcije i dalje pristižu, a zanimljiv je prijedlog dao mostarski bend Zoster, poručivši da su voljni svoju zemlju predstavljati bez ikakve naknade, uobičajene u ovakvim situacijama.
”S obzirom na to da BHRT nema novaca za realizaciju sudjelovanja na Eurosongu, mi se javljamo dobrovoljno da bez ikakvih potraživanja predstavljamo Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Mi imamo pjesmu, imamo za avionske karte do Švedske, a spavat ćemo kod prijatelja. Od BHRT-a očekujemo samo zastavu”, poručili su iz Zostera putem svoje Facebook prezentacije
No, problem je u ‘članarini’ koju svaka zemlja  mora platiti za svoj nastup na Eurosongu. Godišnja ‘članarina’ za učešće na Eurosongu razlikuje se od države do države, a  podrazumijeva pravo zemlje da sudjeluje e na festivalu, kao i sva RTV prava emitiranja i repriziranja ovog show programa, koji obično zabilježi visoku TV gledanost.
Što se tiče naše zemlje, godišnja članarina je jedna od najnižih u Evropi, ali ona sama po sebi nije toliki problem, kolike troškove stvara priprema izvođača za Eurovizijsko takmičenje, tako da se ”ponuda” Zostera čini vrlo interesantnom.

Radiosarajevo.ba l poskok.info
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare