Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Zoster na Eurosongu: Karte imaju, spavat će kod prijatelja

Must Read

Vijest da Bosna i Hercegovina neće sudjelovati  na narednom Eurosongu izazvala je podijeljenje reakcije u našoj zemlji. Reakcije i dalje pristižu, a zanimljiv je prijedlog dao mostarski bend Zoster, poručivši da su voljni svoju zemlju predstavljati bez ikakve naknade, uobičajene u ovakvim situacijama.
”S obzirom na to da BHRT nema novaca za realizaciju sudjelovanja na Eurosongu, mi se javljamo dobrovoljno da bez ikakvih potraživanja predstavljamo Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Mi imamo pjesmu, imamo za avionske karte do Švedske, a spavat ćemo kod prijatelja. Od BHRT-a očekujemo samo zastavu”, poručili su iz Zostera putem svoje Facebook prezentacije
No, problem je u ‘članarini’ koju svaka zemlja  mora platiti za svoj nastup na Eurosongu. Godišnja ‘članarina’ za učešće na Eurosongu razlikuje se od države do države, a  podrazumijeva pravo zemlje da sudjeluje e na festivalu, kao i sva RTV prava emitiranja i repriziranja ovog show programa, koji obično zabilježi visoku TV gledanost.
Što se tiče naše zemlje, godišnja članarina je jedna od najnižih u Evropi, ali ona sama po sebi nije toliki problem, kolike troškove stvara priprema izvođača za Eurovizijsko takmičenje, tako da se ”ponuda” Zostera čini vrlo interesantnom.

Radiosarajevo.ba l poskok.info
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Montažne kuće zamjena za skupe kvadrate

BANJALUKA - Zbog vrtoglavog skoka cijena stanova i struje, stanovnici Republike Srpske sve više posežu za montažnim kućama, što...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -