Published On: Wed, May 6th, 2020

MOSTARAC U ŠOKU: Veteran HVO-a htio udomiti Rusku plavu mačku. No zbog mogućeg ruskog utjecaja mora čekati mišljenje Željka Komšića i US ambasade…

HVO veteran, Oručević Safet, jedan od najboljih hrvatskih vojnika Mostara, 90-ih, ratni sudrug,  Berislava Pušića i Jadranka Prlića, oduvijek je poznat kao ljubitelj mačaka.

U ratu su ga kolege iz HVO-a zvali Macoglu.

Hranio je napuštene ratne mačke i usred rata pokušavao da putem mostova mira i UNPROFOR-a udomi neke od njih.

Mostarci iz Zalika se i danas sjećaju da je jednu mršavu plavu mačku uvalio  jednom Šveđaninu. Nakon čega joj se gubi svaki trag. Spašena je.

Jednom je čak zamolio kontroverzno Juku Prazinu da ga odveze u Split kako bi kupio hranu za mačku , pijesak, i grtalicu, pošto je istog bilo nestalo u mostarskim marketima, a potom se javio Beri Pušiću, da je put prošao ok. Postoje čak i dopisi sa Stožerom HVO-a na tu temu. Da je Haaški sud znao kako su se kućni ljubimci spašavali u ratu putem humanizma, tko zna kakva bi bila presuda. Agius voli Kulina. Al voli i mačke.

“Ćao Bero, samo da ti javim da je sve super i da smo kupili robu” – stajalo je u pismu Safeta, Berislavu Pušiću, ovom današnjem osuđenom haaškom uzniku.

No ljubav prema mačkama ne bira prijatelje.

Toliko je Safa volio mačke da je provaljivao u kioske kako bi ih nahranio. U slobodno vrijeme volio je raditi goblene s motivima mačkica.

Nedavno je dao izjavu za mladoIranski portal sa starosunitskim uredništvom  mac-nap.ba i to g. Bakiru Alispahiću gospodinu s američke  crne liste.

Bakir Alispahić je na toj crnoj listi jer je rekao Amerikancima da Iranskih mačaka više nema u BIH no onda su ga Amerikanci uslikali baš s njima. Amer Bahtijar tad je prijetio rijekama krvi, dirne li se u Iranske mace, no u međuvremenu se devehabizirao i posto demokrat. Uglavnom se druži sa sunitima.

Dobar je to portal, portal s US crne liste,  pišu mu i bivši antiteroristi , recimo stanoviti obavještajac Anes Čengić, koji je bio u Sestre Martine u Pragu, u sigirnosnoj ophodnjici, pa se onda vrnija u Sarajevo, i  poslao emotivno pismo o njenim nadnaravnim sposobnostima, i to baš  obavještajnom portalu AID-ove gerijatrije.  Portalu s US crne liste. Kako je moguće da antiterorist piše baš nekom kog se sumnjiči po Amerikama za terorizam? Netko će reći da je SDA ambasadorica u rukama muslimanske špijunske para-mreže. I da sama sebi piše pisma pohvale koje potom AID objavljuje na MuslimBrotherhood portalima.

Netko neće reći ništa. Jer se kažu sa Ševama nije zezati. Propucaju ti mozak. Ko što su Leotaru. Dobro Sestra Mlinarević nikad nije imala problem sa ševama. I Ševe vole nju.

Uglavnom kuriozitet je da u Bosnama umirovoljeni antiteroristoglui i ekspertoglui za opasno,u mirovini postaju simpatični dopisnici Bakiru Alispahogluu i čovjecima koje su Amerikanci  označili kao najopasnije BH  ljude s US crne liste.  Iako se naš Abu Bakir naivno hvalio da su ga eto , htjeli uzeti sebi, no mu je čojstvo to branilo.

Safet je dakle taman pribavio sve papire da udomi Rusku plavu mačku. No onda je došlo pismo iz Sarajeva, iz Komšićevog ureda, koje potpisuje stanoviti vehabija Nihad:

Druže Safete, ellhamdullilah, tekbir i ostali tobejarabi,
Iako smo vam oprostili vaše dejstvovanje u kriminalnom/ustaškom HVO-u potom i UZP-izaciju Mostara, Alispahić nam javlja, da postoje indicije širenja ruskog utjecaja i preko vas. Dostavite nam sve podatke o mački koju planirate udomiti. Ime oba roditelja. Ime daiža, amidža. Datum dolaska na dunjaluk. Podatke o obrazovanju. Ako nema VSS zašto nema VSS. Planira li mačka možda u diplomaciju jer nam je dosta prosipanja sa SSS mačkama. Potom informacije o ideologiji,  je li mačka probosanski znači proiranski orijentisana. Da li je boravila u Moskvi, ako da, od kada do kada. Ima li mačka Koronu. Ako ima planirate li s njom boraviti više po Zapadnom ili Istoćnom.

Napominjemo da mi nismo zadnja adresa koja će odlučiti o tome možete li  da udomite Rusku plavu mačku i da konačan sud o tome donosi Sabija.

Smrt Fašizmu! Krađa nije Genocid! – stoji u brzojavogluu ovog za svoje godine, jako ozbiljnog mladića.

 

Na prvi pogled ruska plava mačka pokazuje sličnost s kartuzijskom ili plavo-sivom britanskom kratkodlakom mačkom. Međutim, tko malo bolje pogleda će shvatiti kako je ruska plava mačka posve jedinstvena rasa mačke!

Russian Blue cat

Tjelesna građa ruske plave mačke je graciozna s dugim nogama i težinom od tri do pet kilograma. Pritom se neizmjerno razlikuje od britanske kratkodlake mačke. S druge strane, dosta je slična kartuzijskoj mački, ali se razlikuju u boji očiju. Kartuzijske mačke imaju žute oči, dok ruske plave zeleno smaragdne.
Ruska plava mačka ima glavu u obliku klina, a oči i uši stoje daleko razdvojene. Imaju posebno izražene brkove i taj dio im podaje prepoznatljiv izraz lica.
Najizraženija karakteristika ove rase je njezino mekano krzno. Plavo-sivo sa srebrnkastim odsjajem daje ovim mačkama njihovo ime! Ostale nijanse krzna, mrlje i boje na šapicama nisu prihvaćene u standardima ove rase. Njuškica i vrhovi šapa bi u idealnom slučaju trebali biti plavi. Danas se uzgajaju i u bijeloj i crnoj boji, ali ih još ne priznaju sve udruge uzgajivača. Mačići ruske plave mačke dolaze na svijet s laganim sjenčanjem boja, ali nakon navršene prve godine života bi krzno trebalo biti jednobojno. Osim boje, krzno ruske plave mačke je jedinstveno i po svojoj svilenkastoj kakvoći: poddlaka i naddlaka su iste dužine – pri čemu nastaje kratko krzno plišane mekoće. Ruska plava mačka je jedina rasa s dvostrukim krznom.

 

Zanimljivo, nakon ovog pisma koje je procurilo van Prostora Džihada, popularnost Ruske plave mačke je toliko porasla da sada 50% građana BIH na 75% teritorija BIh naprosto od jučer gugla “ruska plava mačka, dostava, hitno”.

Na OLX.ba, uz. protivljenje Željka Komšića, cijena Ruske Plave Mačke skočila je za 300%. Komšić je najavio kako će uložiti veto na povišenje te cijene. Čim sruši Pelješki. Cijenu Ruske mačke  smatra štetočinom po vitalni nacionalni interes samog sebe. Problem je jedin0 što on nema pravo veta. Jer nikog ne predstavlja. Nema naciju koju zastupa. Samo naciju koju maltretira.  Naime za veto je potrebna privola naroda. U Domu naroda. A Komšić u taj dom ne smije niti ući. Kamo li tražiti nešto od njega. Zašto? Zato što nema naroda. Nema ništa. Nema čak ni mačku. I  zato što je obična šugava bošnjačka mačketina.

Upitali smo i Rusku ambasasu za mišljenje. 

Pratite razvoj događaja…