Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Znat ćemo se izboriti i oko TV kanala i oko preuređenja BiH

Must Read


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović istaknuo prilikom posjete Republici Hrvatskoj, na pitanje krije li jasna i nedvosmislena potpora Hrvatske Bosni i Hercegovini na njezinom Europskom putu sporazum o europskom partnerstvu koji je najavljen, kako vjeruje da će ”prva prigoda kad ćemo imati zajedničku sjednicu vlade RH i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine izroditi i potpisivanje jednog takvog sporazuma koji bi do kraja stavio i one formalne mogućnosti za jednu tješnju suradnju pomoći Bosni i Hercegovini na tom putu”.

”Ovdje smo dobili jedan zamah, ali i jednu ogromnu obavezu, da već u ovoj godini moramo dobiti pozitivno mišljenje, što znači, mnoge preinake u funkcioniranju države danas, napraviti naš cilj i naš plan iduće godine, do kraja 2017. kandidacijski status. Apsolutno realan cilj, naravno sve je na nama danas u Bosni i Hercegovini.

”Prijatelji su dobro došli, danas nećete naći ni jednog predstavnika Europske unije tko će kazati da otvara pitanje kredibilnosti te aplikacije kako se govorilo prije 4 ili 5 mjeseci, već danas vrlo realno to sagledavamo ali moramo znati da mi moramo promijeniti svoj odnos apsolutno, brže donositi zakone, usvojiti standarde koji vrijede jedan od njih je prilagodba SPP-u, ali i mnoštvo drugih pitanja”, odlučan je Čović.

Na komentar kako su Hrvati zapravo ključ rješenja, a ne ishodište problema u Bosni i Hercegovini Čović ističe kako će se ”Hrvati znati izboriti oko trećeg kanala i preuređenja BiH.

”Ustavna i jednaka prava za hrvatski narod, tomu nema alternative, a ja sam uvjeren što prije to napravimo da je to interes i bošnjačkog i srpskog naroda i samo im treba hrabrosti da krenemo jedan takav proces, to je stabilnost u osnovi Bosne i Hercegovine.

Dodao je i kako Hrvatima treba apsolutna institucionalna ustavna jednakopravnost sa druga dva konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini.

”Kako ćemo to napraviti to je isključivo do Hrvatskog naroda kao predlagača i partnera s kojima moramo to usuglasiti, ali nema ni jedna prepreke da mi o tome razmišljamo i teško nas netko može motivirati da drugačije uopće dijelimo Bosnu i Hercegovinu”, poručio je Čović u intervju za HRT.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -