Published On: Sri, velj 17th, 2021

Životna drama princeze Latife: U videu otkrila da je otac drži zatočenu u vili

Zarobljena princeza Latifa al-Maktoum, kći vladara Dubaija, koja je pokušala pobjeći iz ovog zaljevskog grada 2018. godine, objavila je video na kojem je rekla da je drže kao taoca i strahuju za njezin život.

U videu koji je snimila u WC-u jer se, prema njezinim riječima, može zaključati samo u toj sobi, princeza Latifa rekla je da ju je otac Mohammed bin Rashid al-Maktoum držao zarobljenom u vili koja je zapravo pretvorena u zatvor.

“Svaki dan se bojim za svoj život, policija mi je rekla da ću cijeli život biti u zatvoru i da nikada neću vidjeti sunce. Svakim danom situacija se pogoršava”, rekla je Latifa.

Video, koji su princezini prijatelji dobili u utorak navečer, BBC je objavio u emisiji Panorama. Vlasti Dubaija zasad nisu komentirale vijesti.

Latifa je također pokušala pobjeći 2002. godine, a u drugom videu objavljenom na YouTubeu 2018. godine izjavila je da želi pobjeći iz zemlje. Sa suzama u očima tada je izjavila da ju je otac nakon prvog pokušaja bijega mučio i držao u zatočeništvu tri godine.

Taj je video objavljen nakon što nije uspjela u svojim namjerama i od tada se nije pojavio u javnosti. Nakon te afere u travnju 2018., vlada Dubaija potvrdila je da je princeza dobro i da je vraćena svojoj obitelji.

U ožujku 2020. britansko pravosuđe presudilo je da je emir Dubaija naredio otmicu svoje dvije kćeri Latife i Shamse. U dobi od 18 godina Shamsa je pokušala pobjeći od oca 2000. godine dok je bila u Engleskoj.

Princeza Haya, koja je 2004. godine postala šesta Emirova supruga, pobjegla je u London 2019. s njihovo dvoje djece.

Ovaj najnoviji video princeze Latife potaknuo je Ujedinjene narode da sazovu globalnu istragu, a Velika Britanija smatra da su snimke zabrinjavajuće.