Zelenski majkama ruskih vojnika: ‘Volite svoju djecu više nego što se bojite svoje Vlade’

Obitelji nekih od vojnika su dobile informaciju da su poginuli, iako su u zatočeništvu i živi – tvrdi ukrajinski predsjednik.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručio je svima onima koji se žele pridružiti ruskim snagama da će im to “biti najgora odluka u životu”. – Dug život je bolji od novca koji vam je ponuđen za kratak život – kazao je i ustvrdio da Ukrajina ima informacije o tome da ruska vojska regrutira plaćenike iz drugih zemalja, no dodao je kako im to neće pomoći.

– Još je ruskih ročnika zarobljeno. Među njima, ima onih koji se odbijaju vratiti u Rusiji. Mnogo je onih o kojima se ne priča u Rusiji. Obitelji nekih od vojnika su dobile informaciju da su poginuli, iako su u zatočeništvu i živi. Zelenski se posebno obratio Rusima.

– Svaka majka koja zna da je njezin sin poslan u rat u Ukrajinu mora provjeriti gdje joj je sin. Pogotovo one koje ne mogu stupiti u kontakt sa svojom djecom, one kojima je rečeno da su njihova djeca mrtva, ali nisu dobili njihova tijela. Na internetu su objavljeni brojevi telefona koje možete nazvati i saznati što se dogodilo s vašom djecom. Nismo planirali zarobiti tisuće. Ne treba nam 13 tisuća i više mrtvih ruskih vojnika. Nismo željeli ovaj rat. Željeli smo samo mir. Želimo da volite svoju djecu više nego što se bojite svoje Vlade – kazao je u videu objavljenom u četvrtak navečer, prenosi The Guardian.