ZELENI DIM IZNAD SARAJ VJEĆNICE: Habemus Procuratorem!

Kongregacija za podvaljivanje lažne multietničnosti u Saraju, izabrala je novi ukras sarajevske malograđanštine. Poznati dugogodišnji poltron i profesionalni podupiratelj majorizacije većinskog naroda nad svojim malobrojnijim, Ivo iz nesretnog roda Komšićevih novi je gradonačelnik Sarajeva. Ovu svečanu odluku obilježili su još svečanije mnoge Sarajlije koji su tim povodom izišli na ulice i pretukli od sreće mnogog pripadnika LGTB populacije. Neki su se u tom ushitu i  pomokrili i po sarajevskoj katedrali  što je novi đir u Sarajstanu. Živio Gradonačelnik Ivo – čovjek koji je ostao vjeran svojim načelima od prvoga dana a koja se svode na princip “nemam načela, želim samo živjeti lijepo i lagodno, makar bio zadnji saraj Hrvat”! Jeeeee! Potpredsjednik Socijaldemokratske unije (SDU) BiH Ivo Komšić  bio je predstavljena kao novi kandidat ove stranke za gradonačelnika Sarajeva, a njegov protukandidat u utrci za poziciju gradonačelnika bio je IgorKamočaji, kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.
Za kandidata SDPBiH Igor Kamočajija glasalo je 12 vijećnika, protiv je bilo 12, a suzdržana tri.
Ivo Komšić, na prezentaciji programa, rekao da je kandidaturu prihvatio da bude dio rješenja, a ne dio kompliciranja odnosa u Gradskom vijeću i Gradu Sarajevu.
“Moj glavni program će biti da sjednice ne liče na ovu danas sjednicu. Bio sam zaprepašten zaoštrenošću odnosa što nam nije potrebno”, rekao je Ivo Komšić i dodao: “Mi moramo ovu simboličku funkciju, da integriramo grad Sarajevo. Naš grad nije integriran, ne možemo ga ni institucionalno integrirati. Taj napor je napravila prošla vlada. Mi moramo nastojati integrirati grad, raditi na funkcijama u povezivanju dva dijela grada, jer administrativne granice ne možemo promijeniti”, rekao je novi gradonačelnik glavnog grada BiH.
Ivo Komšić je bošnjački političar koji govori hrvatski, rođen je 16. juna 1948. godine u Kiseljaku. U Kiseljau koji  ga se danas stidi. I danas je politički aktivan kao potpredsjednik Socijaldemokratske unije Bosne i Hercegovine. Tijekom agresije na Bosnu i Hercegovinu nije htio ići na frontu pa je bio  član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

Dim iznad Vijećnice, danas kasno poopodne. Sarajevo l BIH