Published On: Pon, pro 14th, 2020
#3rd | By Desk

Završava se dionica Drenovac- Stolovi, probija trasa od Stolova do Hutova

Radovi na probijanju trase na dionici ceste Stolac- Neum, od Stolova do Hutova, u dužini od 10 kilometara, u punom su jeku. Ovo je, inače, posljednja dionica magistralne ceste koja će, kako je planirano, do kraja iduće godine povezati jedini naš grad na moru, Neum, s ostatkom BiH, piše Hrvatski Medijski Servis.

Istovremeno, radovi na dionici ove ceste od Drenovca do Stolova su u završnoj fazi; postavljaju se rubnjaci, navlači tampon i uskoro bi trebalo početi asfaltiranje.

Paralelno traju radovi i na dionici od Broćanca do tunela Žaba, u kojem se, također izvode završni radovi.

Podsjetimo, nastavak izgradnje ceste Stolac- Neum počeo je u ožujku 2018., a početkom iduće godine trebalo bi biti završeno 26, od ukupno 36 kilometara. Ostatak od 10 kilometara trebao bi biti završen do kraja 2021., što će otvoriti novu perspektivu razvoja ne samo Neuma, već i cijelog neumskog zaleđa, kao i Stoca, gradića koji ima izvanredan, ali nedovoljno iskorišten turistički potencijal, jer će od “slijepog crijeva” postati tranzitni grad.

Izgradnja magistralne ceste Neum- Stolac dio su programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u FBiH vrijednog 173 milijuna eura kojeg kreditnim sredstvima financiraju Svjetska banka, Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj. Izgradnja ceste koja će povezati obalu s unutrašnjošću BiH koštat će 40 milijuna eura./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>