Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Zatvoren 5. “Intimate Jazz Fest” u Banja Luci

Must Read

Banja Luka – Nastupom pijaniste Bojana Zulfikarpašića i saksofoniste Žulijena Lure sinoć je u koncertnoj dvorani Banskog dvora zatvoren 5. festival jazz muzike “Intimate Jazz Fest”.

Zulfikarpašić i Luro su prijatelji i suradnici više od trideset godina.

– Puno pomaže činjenica da smo prijatelji, uz taj glazbeni rad tu su i zajednička putovanja, razgovori o filmovima, knjigama, životu, ponekad se dogode pauze u kojima je on napredovao s njegove strane, ja sa svoje strane, trenuci kada se ne vidimo po nekoliko mjeseci, ponekad tučnjave i sve ono što čini život glazbenika zanimljivim. To je ono što daje tu svježinu i mogućnost da suradnja i prijateljstvo traju toliko godina. Glazba je tu, ali među nama postoji pravo prijateljstvo i to je najvažnije – rekao je Bojan Zulfikarpašić.

Oboje se slažu da nije teško pronaći inspiraciju jer se njihova komunikacija odvija na višoj razini, s obzirom da se jako dobro poznaju.

  • Kada sam devedesetih upoznao Bojana, on me upoznao sa svijetom i melodijama balkanske glazbe, Srbije, Bosne, Makedonije, i nadam se da je publika uživala u tim notama odsviranim na naš način – rekao je Žilijen Luro.

Uz nastupe ovih svjetski priznatih umjetnika, publika je na ovogodišnjem “Intim Jazz Festu” imala priliku uživati ​​u koncertu “Marković-Ilić Sextet” i “Hans Matisen Trio”, dok je održan didaktički koncert. priređen za najmlađu publiku.

– Festival jazz glazbe “Intimate Jazz Fest” koncepcijski je zamišljen kao festival komorne jazz glazbe koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog glazbenog žanra, uključujući maksimalne formacije do jazz sexteta koji je ušao na festival. izbor ove godine.

Ovogodišnji program festivala uključivao je koncerte poznatih jazz sastava i istaknutih jazz umjetnika današnjice, a posebno smo ponosni što smo u sklopu službenog festivalskog programa organizirali i matineju didaktički koncert „Jazz za djecu“ – koji je edukativni koncert za djecu starije predškolske i školske dobi – rekao je ravnatelj Banskih dvora Mladen Matović.

Ovogodišnje izdanje festivala, kao i prethodnih godina, bilo je popraćeno jam sessionima, tijekom kojih su glazbenici koji su nastupili na festivalu svirali uz banjalučki jazz ansambl “Combine Quartet”.

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -