Published On: Čet, pro 1st, 2022

Objavljen je poziv kandidatima za Svetosavsku nagradu

BANJALUKA – Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas poziv za dodjelu Svetosavske nagrade nastavnicima, vaspitačima, stručnim saradnicima i školskim knjižničarima u predškolskim ustanovama i osnovnim školama u školskoj 2022/2023. godina.

Svetosavska nagrada dodjeljuje se za izuzetne rezultate postignute u oblasti odgoja i obrazovanja i doprinos kvalitetnijem odgoju i obrazovanju u Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Svetosavska nagrada dodjeljuje se u obliku povelje i novčane nagrade, u skladu s osnovnim uvjetima i posebnim kriterijima navedenim u navedenom javnom pozivu.

U saopštenju se navodi da kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade, zaposleni u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Republike Srpske, mogu predložiti predškolske ustanove na prijedlog stručnog vijeća ili stručnog tima, osnovne škole i stručni udruge prosvjetnih radnika.

Rok za podnošenje prijava na javni poziv za zaposlene u predškolskim ustanovama i osnovnim školama je 15. decembar, dok će javni poziv za izbor kandidata za Svetosavsku nagradu za zaposlene u srednjim školama biti raspisan naknadno.

Javni poziv za izbor kandidata za Svetosavsko priznanje dostupan je na portalu Vlade Republike Srpske /www.vladars.net/ – stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Hasimaga
Hasimaga
2 mjeseci prije

Cb.Cabo