Modna revija posvećena Jovanki Broz održana u Palati Srbija FOTO

Revija posvećena Jovanki Broz
 Foto: Tanjug | Revija posvećena Jovanki Broz
BEOGRAD – Modna revija “Jovanka u boji”, inspirirana likom i djelom Jovanke Broz, supruge doživotnog predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, održana je sinoć u Palati Srbija, u sklopu Beogradskog tjedna mode. događaj.

Na modnoj reviji predstavljena je odjeća 25 odabranih dizajnera iz Srbije i drugih republika bivše Jugoslavije, koji su osim pristupa arhivama imali priliku koristiti i materijale koje je Jovanka Broz dobila tijekom svojih putovanja s Titom po svijetu.

Reviji je prisustvovala i supruga predsjednika Srbije Tamara Vučić, koja je, prema riječima pokretača Belgrade Fashion Weeka Nenada Radujevića, među najzaslužnijim što se ovaj vrhunski modni događaj održao u Palati Srbije. .

Prije početka modne revije Vučić se obratio okupljenima i istaknuo kako je ovaj događaj posveta ženi koja je plijenila svojim stilom.

– Jovanka Broz je imala neku vrstu vizualne skromnosti iako su haljine za nju kreirali modni kreatori poput Pierrea Cardina. Večerašnja revija posvećena je ženi koja je iz vojničke uniforme uskočila u balske haljine, ali i značaju meke moći i diplomatije koja predstavlja jednu državu u svijetu – rekao je Vučić.

Retrojugoslavenski šik na improviziranoj pisti u Palati Srbija oživjeli su, između ostalih, prvakinja Narodnog pozorišta Nada Šargin, glumice Aleksandra Janković, Marija Bergman, Jelena Ćuruvija, pjevačica Ana Đurić Konstrakt…

Šargin je rekla Tanjugu da se odlično oseća u haljini kreiranoj od originalnih materijala iz zaostavštine Jovanke Broz.

– Sviđa mi se ova svila, u njoj se svi osjećaju elegantno. Udoban je ovaj jugoslavenski retro šik – rekao je Šargin.

Predstavi je prisustvovala i Nada Budisavljević, sestra Jovanke Broz.

Modna revija dio je šireg projekta “Jovanka u boji” koji prikazuje nasljedstvo koje je obitelj Jovanke Broz dobila nakon njezine smrti, a uključuje oko 3000 artefakata – njezinih haljina, kompleta, cipela, asesoara, ali i skica, fotografija i dr. stavke..

Planirano je da kolekcija s ove izložbe bude prikazana iu drugim središtima bivše Jugoslavije.

more recommended stories