Published On: Pet, lis 18th, 2013

Zaručnica se kune u vječnu ljubav tragično stradalom navijaču

Oproštaj 
Zaručnica jednog od trojice stradalih navijača napisala dirljivu poruku.

“Bibo moj, ljubavi moja, toliko toga sam ti još htjela reći, toliko toga sam željela proživjeti s tobom…, i sad ti kažem samo tebi sam se zaklela na vječnu ljubav i tako će ostati do kraja mog života, u to ti se zaklinjem pred svim ovim ljudima i Bogom…, vječno u mom srcu…, nema riječi da opišu moju bol…, prebrzo si me ostavio…, voljet ću te vječno”, prenosi Doznajemo.com.

Upoznali se na Koševu

Ovu poruku, kako je preneseno na FB grupi R.I.P Hasib Mahmić – Bibo, Almir Kasumović, Vildan Pehlić, napisala je Denisa Siočić, zaručnica tragično preminulog Hasiba Mahmića, jednog od trojice navijača BiH koji su poginuli u tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti kod poljskoga grada Lomža, oko 150 kilometara od Varšave, po povratku s utakmice u litvanskom Kaunasu, gdje su bodrili reprezentaciju BiH u ključnoj utakmici za plasman na SP u Brazilu. Mahmić, inače vođa navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”, i Denisa Siočić, članica navijačke grupe “Armija zmajeva” iz Živinica, upoznali su se ljetos na stadionu Koševo kada su igrale reprezentacije BiH i SAD-a. Ljubav nije spriječila ni udaljenost, jer je Mahmić, inače iz Bosanske Krupe, bio na privremenom radu u Ljubljani. Nakon poznanstva, planula je i ljubav, planirali su se vjenčati, i to baš u Brazilu, na Svjetskom prvenstvu. Ove planove uništila je tragična nesreća.

Poželio da se vrate živi

Hasib Mahmić je u posljednjoj izjavi u anketi portala SportSport.ba poželio da se svi navijači vrate živi i zdravi i da ne bude prometnih nesreća. Roditelji teško ozlijeđenog Adisa Ćoralića jučer su stigli u Poljsku. U međuvremenu je s Adisom u kontakt stupila veleposlanica BiH u Poljskoj Koviljka Špirić, koja ga je također jučer posjetila. Poljski mediji su prenijeli da se vozilo u kojem su se nalazili navijači BiH “renault megane” sudarilo s kamionom pri povratku iz Kaunasa. Preživjeli Adis kazao je da se ne sjeća nesreće jer je spavao, te da nije siguran jesu li oni udarili u kamion ili kamion u njih.