Published On: Čet, ruj 16th, 2021

ZAKON DEMANTIRA DODIKA: Srbi zaposleni u državnim institucijama ne mogu dobiti plaće iz proračuna RS-a

Naime, člankom 4. Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, jasno je precizirano da sredstva za plaće i naknade zaposlenih u institucijama BiH osiguravaju se isključivo iz proračuna.

Bosanac otkrio kako se riješio krvnog šećera, pogledajte ispovijest Osmana Hajdarevića

Potrebno 21 milijun KM mjesečno

Unatoč činjenici da ni jedna druga opcija ne postoji, Dodik je danas rekao da je novac pripremljen, “samo će odlučiti da li će ga odmah isplatiti ili kroz neki arnažman”.

“Imamo novac da to isplatimo do kraja godine, tako da neće biti nikakvih problema. Iduće godine to ćemo predvidjeti budžetom”, rekao je Dodik i dodao da je, prema procjenama, riječ o 21 milijunu KM maraka mjesečno.

On je dodao da će taj novac biti isplaćen ukoliko ne bude pomjeranja nekih dogovora.

“Zna se šta su uvjet, konsenzus svih u Republici Srpskoj o tome, ljudima koji rade u institucijama isplatit ćemo plaće. To je vjerojatno sudbina da preuzmemo isplatu naših ljudi, jer oni nas predstavljaju tamo, nisu autentične ličnosti koje idu tamo po svom izboru”, rekao je Dodik, ne precizirajući detalje ove ogromne transakcije.

Podsjećamo, zbog blokade u institucijama BiH, koja dolazi iz redova političara iz bh. entiteta RS zbog nametanja Zakona o zabrani negiranja genocida, upitna je skora isplata plaća zaposlenicima u institucijama BiH.

Financiranje samo do kraja mjeseca

Naime, s krajem rujna istječe trenutna odluka o privremenom financiranju, a bez nove odluke Vijeća ministara BiH, nijedna novčana obaveza, koja će nastati od 1. listopada, već od studenog neće moći biti plaćena iz proračuna institucija BiH.

Bolji poznavatelji pravnih prilika kažu da Dodik eventualno može iznaći mogućnost da se iz entitetskog proračuna izdvoji određeni novac u vidu pomoći, ali da to ni u kom slučaju ne može biti plaća, da je nju na takav način nemoguće zakonski uplatiti.

Čak i da radnici srpske nacionalnosti u koverti, ili kako je Dodik već zamislio, dobiju ono što bi bilo zamjena za njihovu plaću, ostali bi bez doprinosa.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Borat u BiH
Borat u BiH
Gost
1 mjesec prije

DIVANHANA.
Nema što – imaju svoj poseban stil..

BN od roditelja bježala i na kraju Starčevićevom cvijeću, kadiji, ponosna se obećala i postala.

Pa ipak se predomislia i za Deliju propla.

Haj od kako je Banja Luka postala … 🙂

https://m.youtube.com/watch?v=JlsGyJs40FQ

Atom
Atom
Gost
1 mjesec prije

ide logican slijed događaja…. izdvajanje VM zatim izdvojeni izbori nakon toga povlacenje granicara

14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x