Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Zaharova prijeti Crnoj Gori zbog cenzure ruskih medija

Must Read

“Još jedan napad crnogorske vlasti smatramo neprijateljskim činom otvorene cenzure, smišljenom da s jedne strane da privid legitimiteta najgrubljem kršenju medijskih sloboda, a s druge strane da pridobije naklonost Bruxellesa u nadi obećanog napretka na europskom putu”, rekla je Zaharova, prenosi Tass.

Kako bi udovoljili rusofobnoj transatlantskoj agendi, dodala je, spremni su nastaviti s politikom potkopavanja demokratskih temelja svog društva i države te uskratiti svojim građanima pravo na pristup informacijama.

Na stranici ruskog Ministarstva vanjskih poslova navodi se da je Agencija za elektroničke medije Crne Gore naredila nadležnim službama i lokalnim telekomunikacijskim tvrtkama da “najkasnije do 10. srpnja u potpunosti obustave emitiranje ruskih medija”.

Riječ je o 20 ruskih medijskih operatera, uključujući “Prvi kanal”, “Rusija 1”, “RT”, “Sputnjik”, “NTV”, “REN TV” i druge.

Zaharova je izjavila da ova odluka podrazumijeva zabranu satelitskog i kabelskog emitiranja njihovog sadržaja, kao i bilo kojeg drugog načina distribucije, uključujući internet.

Prema njezinim riječima, riječ je o pokušaju da se retroaktivno pravno formalizira situacija nastala početkom 2022. godine.

Tada su crnogorske vlasti bez upozorenja blokirale sve ruske emitere dostupne u zemlji i potpuno očistile informativni prostor od njihove prisutnosti, rekla je Zaharova.

Dodala je da je sada službeni izgovor za uvođenje zabrane, koja je neslužbeno na snazi ​​već duže vrijeme, pridruživanje Podgorice sankcijama koje je Europska unija uvela ruskim medijima.

- Advertisement -

10 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ako Kamala Harris zamijeni Bidena, istraživanje pokazuje da bi se vodstvo Trumpa u anketama samo povećalo

Nakon katastrofalne izvedbe predsjednika Joea Bidena u debati, istraživanje je pokazalo da bi se, ako ga demokrati odluče zamijeniti...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -