Utorak, 16 srpnja, 2024

Ako Orban zaustavi rat u Ukrajini prije Trumpa hoće li konačno pasti mit o velikom policajcu preko Atlantika koji s neba baca ljubav, sreću i mir?

Must Read

Sastanak, koji je održan iza zatvorenih vrata na marginama samita lidera NATO-a u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), pružio je priliku Erdoganu da obavijesti Orbana o naporima koje Turska ulaže u okončanje rusko-ukrajinskog rata i izraelskih napada na Pojas Gaze, priopćila je Direkcija za komunikacije Turske.

Erdogan je naglasio važnost pojačanih napora međunarodne zajednice kako bi se osigurao mir u ovim konfliktima zahvaćenim regijama.

Tijekom razgovora, Erdogan je istakao očekivanja Ankare za podršku revitalizaciji procesa pridruživanja Turske Europskoj uniji te unapređenju odnosa s blokom tijekom mađarskog predsjedavanja.

Orban je na društvenoj mreži X objavio i detalje razgovora rekavši da je glavna tema bila rat u Ukrajini.

“Rat je ušao u novu fazu koja je brutalnija nego ikad prije. Trebamo privesti kraju patnji i potreban nam je mir i mirovni pregovori. Tražio sam predsjednika Erdogana da nam da podršku u našoj mirovnoj misiji. Zajedno možemo napraviti sljedeći korak prema miru”, rekao je Orban.

Od 2013. godine, kada su odnosi između Turske i Mađarske podignuti na nivo strateškog partnerstva uspostavljanjem Savjeta za stratešku saradnju na visokom nivou, prijateljske veze su dobile značajan zamah na svim poljima.

Prošlog prosinca, dvije zemlje su svečano obilježile 100. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, dodatno učvršćujući svoje povijesne i prijateljske veze.

 

- Advertisement -

16 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -