Published On: Uto, srp 3rd, 2012

Zaboravljeni Ivica Matić

VAREŠ – U petak 29. lipnja u selu Ivančevo svečano je otkrivena spomen- ploča u čast Ivici Matiću, jednom od najznačajnijih bosanskohercegovačkih filmskih autora.

Srđan Vuletić, dobitnik nagrade ˝Ivica Matić˝za 2004. godinu, obratio se prisutnima u Matićevom rodnom selu, u blizini Vareša riječima pohvale za inicijativu postavljanja spomen- ploče te je u ime Udruženja Filmskih Radnika BiH izrazio podršku da se buduće nagrade ˝Ivica Matić˝, koje Udruženje jednom godišnje dodjeljuje svojim članovima za doprinos bosanskohercegovačkom filmu, dodjeljuju na Ivančevu.

Premijer Zeničko-dobojske županije, Fikret Plevljak je također izrazio podršku za suradnju Općine Vareš, Udruženja filmskih radnika BiH i drugih nadležnih organa i institucija da ovaj događaj postane tradicionalan te da se ozbiljno počne razmišljati i raditi na tome da rodno selo Ivice Matića postane lokacija filmskog festivala koji bih također nosio pokojnikovo ime.

Gospođa Ankica Matić, majka pokojnog Ivice, je otkrila spomen- ploču i zahvalila svima koji su odgovorni za organizaciju ove svečanosti.

Mjesna Zajednica Vijaka u suradnji sa Općinom Vareš glavni su inicijatori ovoga događaja. Ideja za postavljanje spomen- ploče Ivici Matiću postoji već nekoliko godina ali zbog nedostatak financija, projekt je realiziran tek ove godine.

 

Spomen-ploču je izlio domaći ljevar Jozo Ravlija a tekst za spomen-ploču napisao Boško Andrić.

Iako su pozivnice za ovaj događaj uručene velikim medijskim kućama više od dva tjedna unaprijed, nažalost ni jedna od njih se nije pojavila da poprati ovaj kulturni događaj.

bitno.ba | Ana Šurkić
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare