Subota, 25 svibnja, 2024

SDP KOJI JE IZMISLIO ŽIVKA: Budimir mora odmah prestati s opstrukcijama

Must Read

Predsjedništvo SDP BiH razmatralo je na današnjoj sjednici realizaciju zaključaka sa 18. sjednice Glavnog odbora, a posebna pažnja posvećena je aktualnoj političkoj situaciji u BiH, s naglaskom na proces rekonstrukcije Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH, priopćio je SDP BiH.

Zaključeno je da je proces rekonstrukcije vlasti veoma važan kako bi se što prije nastavilo raditi na važnim pitanjima kao što je izgradnja koridora 5 C, otvaranju novih investicija i javnih radova koji su preduvjet za ozbiljniji ekonomski razvoj BiH, te stvaranju uvjeta za investicije u energetskom sektoru, kao i na uređenju zakonske regulative u oblasti radničkih prava.

“Predsjedništvo SDP BiH poziva SDA i Živka Budimira da prestanu s nezakonitim i neustavnim pokušajima opstrukcije u procesu rekonstrukcije vlasti s obzirom da je više nego evidentno da postoji kvalificirana većina u oba doma Parlamenta BiH i Federacije BiH koja želi u demokratskoj, ustavno definiranoj i zakonitoj proceduri završiti rekonstrukciju”, navodi se u priopćenju.

Tijekom sjednice, ocijenjeno je da je trenutna situacija blizu osiguranju dvotrećinske većine za pokretanje opoziva predsjednika Federacije BiH Živka Budimira u oba parlamentarna doma, “jer on trenutno nema legitimitet koji je imao kada je izabran”.

“Apsurdno je da gospodin Budimir, nakon saučešća sa SDA u krivotvorenju navodne ostavke ministra Desnice Radivojevića, prijeti raspuštanjem Parlamenta Federacije BiH, iako Ustavom nije predviđena procedura u kojoj predsjednik Federacije BiH može uraditi takvo nešto bez suglasnosti potpredsjednika”, dodaje se u priopćenju.

Predsjedništvo SDP-a smatra da održavanjem sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH 26. lipnja nije prekršena nijedna ustavna ni zakonska odredba.

“Bez obzira na sve SDP je poštovao i nastavit će poštovati odluke svih pravosudnih institucija u našoj zemlji bez obzira kakve one bile”, napominje SDP BiH.

Na današnjoj sjednici poseban naglasak stavljen je na analizu ispunjenja programskih aktivnosti svih vlada u kojima participira SDP, sa posebnim naglaskom na infrastrukturne i razvojne projekte.

Osim toga, predstavnici SDP-a u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti dobili su zaduženja za dodatno intenziviranje projekata koji stvaraju preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta i koji rješavaju probleme socijalno osjetljivih kategorija.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -