Za Olimpijske igre u Londonu i Bajramski turnir isto novaca od ministarstva

Federalno ministarstvo kulture i sporta dodijelilo je ovogodišnje poticaje za sportske aktivnosti. U ‘Programu sufinanciranja sportskih manifestacija koje se organiziraju u Federaciji BiH’ većinom su se našle manifestacije koje se održavaju u Sarajevu dok se tek sitnim donacijama podržava sport u drugim dijelovima entiteta.

Primjerice, Hercegbosanskoj i Posavskoj županiji nije dodijeljena niti jedna marka za poticaj bilo kakvih sportskih manifestacija, ali je dodijeljen novac klubu borilačkih sportova u Republici Srpskoj.

U Mostar su otišla tri poticaja, u Široki Brijeg jedan poticaj kao i u Stolac, rodni grad federalnog ministra kulture i sporta Salmira Kaplana, prenosi Bitno.ba.

Košarkaški klub Željezničar, Šahovski klub Bosna, Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu, Košarkaški klub “Bosna” Sarajevo, Udruženje Profesional Lupkis Sarajevo, Udruga za zaštitu Boračkog jezera i gornjeg toka rijeke Neretve “Gorsko oko” Konjic, hrvački klub “Bećko” Vogošća, Klub borilačkih sportova “Krajišnik” Bosanski Novi dobili su iznose od po 10 tisuća, odnosno 15 tisuća KM. Ostatak poticaja za sportske manifestacije, sveo se na iznose od najčešće po dvije tisuće KM.

21. bajramski turnir dobit će 15 tisuća KM, skokovi u Kazan u Konjicu dobit će 10 tisuća, a na popisu većih donacija nalazi se i Konjički klub Vuković Team iz Gradačca, koji će za organizaciju galopskih trka dobiti 15.000 KM.

Riječ je o klubu Sulje Vukovića, vlasnika hipodroma u Gradačcu, koji se nedavno našao u pozornosti javnosti zbog premlaćivanja jednog gosta na svadbi.

Zmaj od Bosne, kako ga nazivaju neki mediji, je pretukao izvjesnog Nahida Djedovića, a udarivši ga metalnim “bokserom” po glavi otkinuo mu je uho.

Odvjetnik pretučenog mladića u prijavi tužiteljstvu je naveo kako pripadnici Policijske uprave Gradačac, ”znajući za političke veze Vukovića, djela nisu odmah okvalificirali kao krivična djela nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda niti su se konsultirali s nadležnim tužiteljstvom”.

Valja napomenuti kako je za natjecanje na Olimpijskim igrama u Londonu federalno ministarstvo izdvojilo (samo) 15.000 KM.

Poticaji u Bosni i Hercegovini su uvijek praćeni ”čudnim rabotama”, pa je stoga za očekivati da se jave sportska udruženja i organizacije, koja su, unatoč prijavama, ostala bez marke. (Dnevnik.ba)