Published On: Uto, lip 19th, 2012

ZA KRAJ PRAVAŠKE BALADE: Jurišić&Šura pokušat će ga metnit Lagumdžiji

Na sjednici Nadzornog odbora “Terminala Federacije” zakazanoj za petak mogla bi biti zatražena smjena direktora tog državnog poduzeća Rasima Kadića.

Prema informacijama do kojih je došao “Dnevni avaz”, Kadićevu smjenu traži HSP, stranka koja zajedno sa SDA priprema svojevrsni puč u “Terminalima”, a zbog osvete prema SDP-u, koji pravi novu parlamentarnu većinu u FBiH.

Kako je sarajevskom listu potvrđeno iz više izvora, HSP u ovoj nakani računa na svog čovjeka u Nadzornom odboru (NO) “Terminala” Zvonimira Šušnjara, inače brata supruge predsjednika te stranke Zvonke Jurišića.

U ovom NO, koji broji ukupno pet članova, HSP sa SDA ima tri člana, što predstavlja većinu u odlučivanju, jer SDP na drugoj strani ima dva člana.

Kako saznaje Avaz iz ove kompanije, ako dođe do izglasavanja za smjenu Kadića, tu funkciju trebao bi zauzeti Željko Nuić, izvršni direktor “Terminala” i, također, kadar HSP-a.

Kadić je jučer za “Avaz” izjavio da nema informacija o navodnoj pripremi njegove smjene, kazavši kako smatra da se radi o klasičnom podmetanju od onih kojih više neće biti u parlamentarnoj većini.

– Svako ima svoje kalkulacije. Naravno, ja ne mogu isključiti da do toga neće doći. Očito je da ima netko tko pokušava iskoristiti ovu situaciju kako bi došlo do sukoba, svađa i smjena – rekao je Kadić.

Iz tzv Vlade FBiH je rečeno da teoretski može doći do Kadićeve smjene, s obzirom na to i da je ministar energije, industrije i rudarstva FBiH Erdal Trhulj kadar SDA. No, ističu da će to biti kratkog vijeka, jer je na pomolu rekonstrukcija Vlade FBiH, odnosno izbacivanje kadrova SDA iz izvršne vlasti u većem bh. entitetu.

HSP i SDA pripremaju smjenu SDP-ovog Rasima Kadića?

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare