Normalni uzvraćaju udarac: Čokoladni neredi na Španjolskom trgu

Građani Mostara, zabrinuti i iznervirani zbog sinoćnjih nereda i ‘primitivizma’ koji daje lošu sliku o Mostaru su odlučili uvratiti udarac i organizirati čokoladne nerede, kojima će Španjolski trg vratiti u funkciju gradskog trga.

U petak 22. lipnja, organizatori pozivaju da se na Španjolskom trgu u 19 sati skupe svi ljubitelji čokolade, te da međusobno podjele i uživaju u čokoladnim okusima.

“Nije u ovom svemu čokolada toliko bitna koliko je važno da se napokon prodere glas razuma. Pa makar se derao: “Daj mi još čokolade!” Nekako nas uvijek u šaci drži to krdo debila pa se onda mi trebamo sramotit i crveniti jedni ispred drugih i pred ostatkom svijeta” rekao je za Bljesak.info Ivan Rozić organizator ovog događaja.
“Ja sam uvjeren, znači 100% uvjeren, da u ovom gradu većinu čine normalni sretni i pozitivni ljudi spremni na iskorake! Pitanje je samo kako kanalizirati svu tu dobru volju. Možda ovo čokoladno okupljanje bude početak upravo toga. Ono, tipa, danas čokolada sutra redovna plaća!! Jedini uvjet je da svatko obavezno ponese čokolade koje se mogu dijeliti, drugih ograničenja nema” dodao je Ivan Rozić.

U najavi na Facebook stranici stoji:

Ukoliko ljudima u svojoj okolini više volite dijeliti čokoladu nego batine, zamolit ću vas da nastavite čitati.

Meni su tri najdraže čokolade Idila, Galeb i Mikado s rižom. Nekako mi baš legnu pa budem sretan i nasmijan čitav dan. I ako mi ima išta draže od dijeljenja svoje čokolade, onda je to kad netko drugi sa mnom podijeli svoju čokoladu.

A degenečenje baš i ne volim. Doduše, pretpostavljam da na neke ljude i degenek ima isti efekat kao na mene čokolada. Možda čak i bolji jer se evo ljubitelji degenečenja sastaju na tom Španskom/Španjolskom trgu već duže vrijeme. Obično za vrijeme ovih sportskih natjecanja. Vjerovatno ih ponese taj sportski duh čije su glavne odlike krvave glave, uplakane familije, oštećena javna imovina, ozbiljne psihičke traume i pregršt dernjave i psovanja. U tome je bit tog sportskog duha, zar ne?

Zato je moj skromni prijedlog da se u petak 22.6.2012. na Španskom/Španjolskom trgu oko 19h nađemo svi mi Mostarci i Mostarke koji uživamo u kocki čokolade više nego u degenečenju. Plan je da svatko od nas ponese po jednu čokoladu po svom izboru i da ih onda podijelimo između sebe. Po mogućnosti s nekim koga nikad prije u životu niste vidjeli. Za razliku od ovih “sportskih” okupljanja na već spomenutom trgu, možete slobodno povesti i djecu.

Ako već ovi sportski fanatikosi mogu da se ovako lijepo druže, možemo vala i mi ljubitelji čokolade!

Pa, eto, naletite i pozovite što više prijatelja.

Normalni uzvraćaju udarac: Čokoladni neredi na Španjolskom trgu