Utorak, 21 svibnja, 2024

Muftija Smajkić iznova dolijeva ulje na vatru u Mostaru

Must Read

“Mi nećemo dozvoliti pojedincima da trguju za svoj interes na račun naroda”, rekao je u subotu muftija mostarski, Seid ef. Smajkić, govoreći o aktuelnom otvorenom pitanju statusa Mostara, na skupu u Podveležju.

Okupljenim građanima, muftija Smajkić je rekao da su mu “neki dan iz međunarodne zajednice rekli ‘mi se bojimo naroda, a mi bi što se tiče političara riješili to za pet minuta, pitanje Mostara'”.

“Mi moramo naći odrasle, zdrave političare, koji će stati na čelo naroda i koji će jednostavno biti u situaciji da tumače, da čuju glas naroda i budu tumači kod ovih mešetara iz međunarodne zajednice koji pokušavaju da nam otmu Mostar.

To isto se želi napraviti u Federaciji, i da se dadne prostora hrvatskom faktoru, da se on širi na našim imanjima, međutim, to se ne može dozvoliti, iz postog razloga, oni bi morali veliku stvar učiniti da mi vidimo da su se oni popravili, da su se pokajali, da su postali bolji ljudi nego što su bili. A mi vidimo iz ovoga što rade da nisu i naša sudbina ne smije se pustiti takvima u ruke, jer mi prosto njima ne možemo vjerovati, niti možemo vjerovati ovima iz međunarodne zajednice”, kazao je muftija Smajkić.

Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”, prof.dr. Senadin Lavić, rekao je kako ovo što će se dešavati sljedećih dana ili sljedećih godina u vezi Mostara, treba shvatiti vrlo ozbiljno.

“Ja sam jedan od onih koji danas smatra da je Mostar ključno pitanje države Bosne i Hercegovine. Zašto? U Mostaru se pokušava pokazati da je zajednički život nemoguć. Ako u Mostaru nije moguć zajednički život, onda nije moguć ni u Federaciji. Ako moramo podijeliti Mostar na bošnjački i hrvatski, onda moramo i Federaciju, ako moramo podijeliti Federaciju, onda moramo podijeliti BiH”, rekao je prof. dr. Lavić.

On je zamolio Podvelešce, koji su u vlasti u Mostaru, da iskažu mudrost i da od Mostara naprave jedinstven, prosperitetan grad. Neće niko doći sa strane i napraviti razvojne projekte, kazao je on. (R.I. Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -