Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

ČIME SE PUCA BUDIMIR? “Trećim entitetom izgubili bi područje od Livna do Neuma”

Must Read

U intervjuu za Večernji list nelegali predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, koji se nelegalnim novcem od plaće predsjedika FBIH kojeg je zaradio prodajući konstitutivnost vlastitog naroda u FBIH  odmara na  otoku Viru, poznatom po legalnosti, negira optužbe da je dobio mito za pomilovanje zatvorenika u Federacji BiH. U pravu je Živko. Mito nije išlo preko njegovih ruku. Ali protok mita nije bio moguć bez njegovog potpisa. Na sudu će morati dokazati ne da je uzimao mito nego da nije znao da je u pozadini cijele stvari novac. Da bi to dokazao morat će potopiti najbliže suradnike. A onda bi i oni mogli potopiti njega. No postoji i najzgodnije rješenje. Suradnici sve priznaju, odu u zatvor a Živko ih za tri dana pomiluje. Ovaj put gratis! Budimir je inače jako pošten čovjek kazuju njegove pristašte. Ne bi ti taj kune jamio. No Budimir ne samo da je jamio, novac i prava koja mu pripadaju, doduše ne kune, ali jest marke, nego je i pri jamljaju sebi prodao ono za što ga nitko nije delegirao da odlučuje.Pravo na predstavičku demokraciju vlastitog naroda. Kojeg tako silno voli. Boravak u zatvoru vidno ga je oštetio pa danas ispucava potpuno sulude teze.  Poput priče kako je Treći suluda opcija. Naravno da jest. Pogotovo kad si dužan bošnjačkom unitarizmu, onom istom koji ti daje plaću, vraćati dug. I to su ti hrvatski generali. Koje je izrodio hrvatski narod. Kažu silni narod. Bruka.

Kako vam je bilo u zatvoru i jeste li se možda susreli s Glavašem?

Nije mi bilo ugodno, niti je bilo korektno prema meni: 30 dana bio sam doslovce u samici. Cilj im je bio slomiti me, ali nisu uspjeli. Ja sam vojnik, mogu puno izdržati. Vježbao sam, čitao i molio. Jedanput sam razgovarao s Glavašem, no stražar nas je odmah na grub način razdvojio jer nisam smio ni sa kim komunicirati.

Kako to da ste uopće prošli granicu usred istrage zbog primanja mita za puštanje osuđenika na slobodu?

Granicu sam prošao normalno. Meni nije uzeta putovnica i nije mi zabranjeno putovanje. Živim i funkcioniram normalno kao da se ništa nije dogodilo nakon što je Ustavni sud BiH rekao da nije ni bilo razloga za zatvaranje, koje nije bilo ni zakonito.

Imate li osiguranje na Viru?

Moje osiguranje čine supruga i dvoje djece. Nemam nikakvo drugo osiguranje. Kakav bi to bio odmor da vas dan i noć čuvaju? Ovdje na Viru osjećam se sasvim sigurno i nema potrebe ni za kakvim osiguranjem. Mogu vam reći da sam se psihički jako dobro oporavio nakon svega što sam prošao.

Zašto ste pomilovali toliko osuđenika? Optužuju vas da nitko nikada prije nije pomilovao toliko kriminalaca!

Nije istina da sam ja pomilovao najviše kriminalaca. Predsjednik Federacije Šoljić pomilovao je 917, Ganić 940 osuđenika, a ja sam ih pomilovao 200. Kad to usporedimo, vidi se da se radilo o čistoj manipulaciji kako bi me diskreditirali ne samo u BiH već i u cijeloj regiji. Kako nisu mogli nikako drugačije, na taj su me način pokušali smijeniti.

Jeste li znali da ste pomilovali kriminalce?

Pa naravno da sam pomilovao kriminalce, jer u zatvorima ne sjede časne sestre. Pomilovao sam te ljude kako nalažu Ustav i zakon.

Tvrdite da vam netko podmeće, tko?

HDZ, SDP, Fahrudin Radončić…? Pokušaj promjene vlasti u BiH traje od lipnja prošle godine. Takozvana parlamentarna većina u nekoliko je navrata prekršila Ustav BiH. U bilo kojoj drugoj zemlji strankama koje krše Ustav i zakone zabranjuje se djelovanje, a u BiH takve stranke, poput HDZ-a, SDP-a i Radončića, rade normalno. Nažalost, tri čelnika tih stranaka uz potporu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika pokušavaju me na legalan i ilegalan način smijeniti jer sam im trn u oku.

Što mislite o savezu Dragana Čovića i Milorada Dodika?

Mislim da je to izuzetno loš i neprirodan savez. Kako Hrvati mogu biti u savezu s osobama koje do danas kreiraju i provode velikosrpske projekte?

Što mislite o trećem entitetu?

Nisam ja za to. Takav je ustroj države u BiH nemoguć. To bi bio veliki poraz Hrvata u BiH jer trećim entitetom mi Hrvati izgubili bismo velik dio teritorija koji se proteže od Livna pa sve do Neuma.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -