Published On: Čet, tra 21st, 2022

Zašto Europa i SAD toliko potiru BH Hrvate? Pa zbog Srba. A i zato što su meko tkivo koje ne pruža nikakav otpor…

Povijest Međunarodne zajednice u BIH povijest je pokušaja udovoljavanja političkom Sarajevu.

Po mističnoj egidi kako je Dayton samo privremeni sporazum (a nije, radi se o trajnom ustavu) činilo se sve da se udovolji partiji koja će 2001 u SAD poslati ne samo 4 napadača , bivša pripadnika Armije BIH, nego i člana Al Qaede u BIH diplomaciju. Zvao se Abu Meali i bio je vojni ataše pri UN-u, poslan tamo s lažnom Šefkovom i Biserinom putovnicom pod lažnim bosanskim imenom. Ambasador je bio Husein Živalj, suosuđenik iz Sarajevskog procesa, osuđen u doba tita za panislamistički pokušaj rušenja državnog poretka.

Dakle međunarodna zajednica se pridružila Huseinu i Abu Mealiu i panislamističkoj ideji prilagođavanja vlastitog ustava, čiji je jamac, željama Alije i Bakira. Ako tada 2000-e godine kada Robert Barry iz OSCE-a donosi amandmane koji nisu imali ustavno uporište nisu znali s kim imaju posla i za koga rade nakon 3000 mrtvih u WTC-u morali su znati.

Dakle ovdje naglasimo : Robert Barry je imao ustavno uporište propisati izborna pravila  no ono što je on osmislio  a na što su poludjeli Hrvati nije imalo osnovu u Ustavu. Praksa da Bošnjaci biraju Hrvatima izaslanike u Dom naroda uostalom oborena je godinama kasnije i na Ustavnom sudu.

Posle Barrya dolazi nacističko austrijsko smeće Petritsch. On potpuno nonšalantno koristi presudu Ustavnog suda BIH u slučaju Izetbegović, koja traži da svi budu konstitutivni na cijelom teritoriju BIH u posve drugom cilju. Nigdje u presudi ne piše “Obespravi Hrvate u FBIH kako bi uveo Srbe”. Presuda traži da se Srbima u FBIH daju prava al nigdje u njoj ne piše da se imaju smanjiti prava Hrvata u FBIH.

Tu treba biti temeljena svaka buduća tužba Hrvata u BIH međunarodnim sudovima.

Petritsch uvodi Srbe u FBIH i poklanja ih Bošnjacima a uz to sve smanjuje prava Hrvata. Te jedan dio hrvatskih mandata poklanja Bošnjacima. Bošnjaci su tako u FBIH u kojoj su imali 50% vlasti u  institucijama koje predstavljaju narode došli na to da potpuno upravljaju srpskim pozicijama i pozicijama manjina i smeta im što ne vladaju hrvatskim pozicijama.

Te kmeče, zavijaju, čupaju nokte.

Inzko, jedan drugi nacist iz Austrije smilovao se na taj plač te stvara vladu Platforme. To je već vrijeme kad je Komšić prvi ili drugi mandat na vlasti  jedan hrvatski predsjednik je protjeran iz zemlje a Čović je već jednom smijenjen.

Vrijeme je to kad je već ubijen Leutar, obitelj Anđelić, časna sestra ubijena u Kaknju, vrijeme je to selektivnih sudskih progona, vrijeme u kojem se krije ubojica Vlade Šantića.

Sve su to posve dovoljni razlozi za ustanak, za paljenje javnih institucija, za blokadu svakog dijaloga s međunarodnom zajednicom.

Ali ne leži vraže. Hrvatska poltiička elita , mediji, fratri, svi im se i dalje nude . Vide u njima partnere. Vjeruju da oni pamte kako su upravo Hrvati 1995 doveli do prevage odnosa u BIH i omogućili mir koji danas živimo.

Naivne elite vjeruju kako nas Amerikanci i Europljani poštuju.

A činjenice su porazne. Amerikanci i Austrijanci fokusirani su na potiranje Srpske i Srba. Hrvati im ne bi smetali kada bi slijepo provodili što zamisli Sarajevo, možda nas tada i ne bi potirali. Stoga je važno hrvatske pozicije potpuno predati Bošnjacima pa će se oni lakše obračunati s ruskim proxyom u BIH.

Strani kolonizatori u BIH trenutni bez ikakvog ustavnog uporišta prijete neustavnim izborima, Schmidt po volji bosanskih muslimana nameće odluke. A Srbi kao guske u magli srljaju u izborni ciklus nakon kojeg neće ništ više biti isto. Čekat će ih nakon tih izbora euroatlantska osveta Putinu.

Obračun sa Srpskom.

I hrvatske oporbene stranke se češljaju. Idioti. Iako Hrvati na svojoj strani imaju sve moguće zakone i presude , iako je imperativ bojkota izbora jedini ustavan i legalan, najvjerojatnije će Hrvati nasjesti i ovaj put. A ako iziđu, tek tada ih čeka trajno doba izlaska po neustavnim izborima. Više nikad neće moći reći da ne izlaze. Jer će praksa biti uhodana.

Odgovor na postojeće stanje je ili masovan bojkot ili masovan izlazak. Za masovan izlazak važna bi bila masovna angažiranost Crkve i fratara. Al oni bez pokojeg novog muzejčića i novog milijunčića neće džaba da dižu narod, raseljeni narod na noge.  Iako su kažu oduvijek uz narod. No češće ih možete vidjeti kako se slikaju uz Schmidta ili Komšića.

Domjenkuju, fojničuju, muzejišu. Netko ima imame mujezine netko fratre muzejine.

Hrvatima je Amerika u BIH, narodu Petra Hercega Tomića namijenila ulogu Indijanaca. Starosjedilačkog plemena kojem su u demokraturi OHR-a malo po malo sjekli prava za račun stranke ubojice s WTC-a.

Čudna i neshvatljiva US politika, no kako se kaže, vrijme će pokazati gdje je razlog bio tome.

U svakom slučaju, kao molitvena zajednica ne trebamo se brinuti. Ovo je zapravo sjajna pozicije za razvoj naše kršćanske svijesti. Jer važno je kad si kršćanim da se osjećaš kao mučenik, da te se potire, da živiš u zemlji ropstva. Važno je podizati zborove, crkve, kapele. molitvene zajednice. ponegdje i kakav vamp nogometni stadion.

Ne dao Bog uložiti u nacionalne medije, institucije ili  još gore početi se ponašati kao poltička nacija.

A ako se kakav glasnik i pojavi koji apelira da se prestane ulagati u sranja i konačno krene u političku borbu, takvog treba jednostavon ubiti. Ili proglasiti nerelevantnim.

Jer jebi ga u nedljelju već imamo prvi tjedan došašća, zornice, ovo ono… Vjerska godina je u tijeku.

I ne čeka.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Tekbir za Marinu 8-) - pljuc za šuupka Macrona :(
Tekbir za Marinu 8-) - pljuc za šuupka Macrona :(
2 mjeseci prije

In medias res 😉 !

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Zato što osim političke nemaju više nikakvu drugu snagu, jednostavno politička snaga nije u balansu sa demografskom, a htjeli bi još beću političku snagu.