Subota, 20 travnja, 2024

EVO ŠTA JE FAMOZNI EDI: Fašisti da kroje američki vanjsku politiku? Teško druže Reufe…

Must Read

Reuf Bajrović svojedobno je izvalio usred  Sarajeva kako je Hrvata ispod 10% i kako im se daje previše prava s obzirom na brojnost. Princip kojeg je javno izgovorio mladi bošnjački lobist koliko te ima, toliko imaš prava, jedan  je od osnovnih fašističkih principa. Naravno niti jedan bosanski akademik i borac za ljudska prava nije dreknuo na Reufa budući da je i fašizam, ako je fino umotan u građansko odijelo iza kojeg se nazire neka ugledna zgrada, u Bošnjaka dozvoljen. Reuf je  jedan od likova koji je osmislio projekt Platforme, projekt koji je jako skupo koštao građane FBIH , razveselio klan Lijanović i njegovih par kobasica u vladi, no  još skuplje će koštati samu Federaciju, kojoj zbog Bajrovića prijeti raspad na proljeće a o čemu bruje puno ozbiljniji instituti od ovih fiktivnih. Drug Bajrović  nakon NDI-a koji je u BIH kompromitiran opet preko Moona i Bajrovića, osmislio je novo zvučno ime za svoju organizaciju i povremene fašističke istupe. Bajrović više nije NDI nego EDI.

 

To je super fora ako si recimo malo po Washingtonu, pa kad dođeš u Bosnu želiš da te raja shvaća kao važnog onda u SAD-u osnuješ nekakvu udrugu, trafiku, kafić, salon za tamnjenje trepavica, kojem onda u naslov dodaš riječ “institut”. Bajrović je tako do sada postao šef nekoliko instituta u Americi. U praksi poslovođa dviju trafika i jednog salona za tamnjenje trepavica.

Štoviše od priopćenja Bajrovićevih instituta ozbiljnije zvule priopćenja Pomorskog instituta Sarajevo također jedne opskurne udruge sarajevskih teletabisa koja u ranim 70-ima želi naučiti plivati. No brine naivnost domaćih medija.

Preko  udrugice koju je pompozno nazvao Emergency Democratic Institute  Bajrović šibne priopćenje,  na što opet glupi mediji u Bosni prepisiju kao zdravo za gotovo.  Jer priopćenje je došlo iz “američkog instituta” . U naletu medijske pompe  uzima se kao zdravo za gotovo to što je naškrabao Reuf.

Iako samo priopćenje kada ga čitaš između redova jasno kaže da EDI nije nikakav ured USA vlade, ništa niti institut na proračunu države, nego bošnjačka lobistička udruga kojoj je netko odlučio platiti ured i koji mjesec preživljavanja u Washingtonu.

To je ono što uostalom cijelo vrijeme i rade. Washington ima svoje institute, i svoje strateške think-thank timove. Pomoć notornog bošnjačkog majorizatora koji bi preko Bijele kuće provodio novu bošnjački Intifadu u Bosni i u ime “građanskog” stvarao veliku Bosnu teško da će proći.

Pogotovo nakon što je u Europkom parlamentu prije koji tjedan raskrinkano dvostruko lice tzv. građanske opcije u Saraju kojoj i sam Reuf pripada.

Europa naime više ne misli nasjedati na građanski nacionalizam , kao eufemizam za notorni bošnjački nacionalni projekt razaranja BIH i sa nacrtom zadnje rezolucije jasno je da Bajrovićeva priča, politika Ankare i SAD-a na tlu Europe više neće igrati toliku ulogu.

Upravo je zato Bajrović i naškrabao škrabotinu u kojoj njegova trafika predlaže Bijeloj Kući da makne Europu iz Europe i da u Bosni radi ono što je Reuf zamislio.

Previše crtića u djetinjstvu?  Težak odnos s ocem? Tko će ga znati… al Reuf je baš za nekakvog instituta. Dijagnoza čoeku treba.

Jasno, naravno svi Sarajevski mediji će sad ložit svoju raju kako se radi o “uglednom američkom institutu”, Dnevni list, prva bošnjačka novina na hrvatskom jeziku od ovog će napraviti senzaciju i dokaz kraha “hrvatske politike” a Jurišića će pozvati da prokomentira ovaj spin, kad  tamo Reuf u nekom podrumu između dvije epizide Sulejmana veličanstvenog,  sav nabrijan piskara svoje unitarističke pornjave o američkim planovima centralizirane bih. Ako je Washington jednom dao da mladi Ruef izmanipulira neinformiranog i Mevlidovim metcima prepadnutog američkog veleposlanika Moona i na taj način  obruka američku državu na Blakanu, jel Bajrović fakat misli da to nije ušlo u zapisnik?

 

EVO KAKO SU MEDIJI PRENIJELI REUFOVO PRIOPĆENJE:
Američki institut za nove demokracije (EDI) objavio je izvješće u kojem navodi da Europska unija (EU), na čelu s Njemačkom, nije uspjela u svojoj vanjskoj politici u BiH, te da bi se administracija predsjednika Baracka Obame trebala aktivnije uključiti u rješavanje političke krize u toj zemlji. Navodi se kako je Daytonski mirovni sporazum stvorio nedemokratski politički sustav.

Politički sustav

“Daytonski sporazum je kreirao politički sustav koji otvoreno obeshrabruje i blokira formiranje multietničkih političkih stranaka, što u konačnici uzrokuje šovinističku, provincijsku i korumpiranu političku kulturu. Dayton je postao prepreka za napredak cijele zemlje”, navodi američki EDI, prenosi Anadolija. Ovaj američki institut koji se bavi istraživanjem i promocijom demokracije i mira u svijetu predlaže četiri načina na koji se, prema njima, može pomoći BiH i njenim narodima da “riješe politički kolaps i da krenu naprijed”. Tako predlažu da Obamina administracija igra aktivniju ulogu u BiH i da mijenja poziciju Njemačke i Europske unije u BiH, koja je prema institutu, samo osnažila secesionističke snage u BiH i ugrozila mir u zemlji. Američki institut ističe da pozicija međunarodne zajednice, a posebno Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR) mora biti jasno definirana uz napomenu da OHR ne bi trebao napustiti BiH dok se ne promijeni Daytonski sporazum.

Beograd i Banja Luka

Također se dodaje da međunarodna zajednica mora podržati BiH i odbaciti pokušaje susjeda i njihovih saveznika u BiH da ugroze državne institucije u toj zemlji. “Beogradu i Banjoj Luci se mora jasno kazati da ne mogu više održavati ‘zajedničke sesije’ njihovih zakonodavnih tijela, dok inzistiranje Zagreba na dijeljenju Federacije BiH mora biti ograničeno”, navodi američki institut.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

DODIK OPLEO PO BOŠNJACIMA: Vi nemate niti jednog stratišta jer ste vi ti koji ste ubijali. Vaše najveće stratište je Bleiburg. Bili ste Ustaše...

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik govorio je na 13. sjednici Narodne skupštine tog entiteta u BiH. U prvom obraćanju...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -