Published On: Pon, velj 3rd, 2014

Karamarko za Večernji list: Nije dobra nepopustljivost bošnjačkih političara

Nepopustljivost dijela bošnjačkih političara u BiH nije dobra – ocijenio je predsjednik hrvatskog HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista, komentirajući propali pokušaj da se u BiH postigne dogovor u slučaju Sejdić – Finci.

Karamarko je intervjuu naveo kako bošnjački političari moraju shvatiti da Hrvati trebaju birati sami svog člana Predsjedništva BiH kako bi ispunili svoju konstitutivnost.

 – Ne može netko drugi Hrvatima nametati člana Predsjedništva BiH, i to je problem s kojim će se BiH susretati kada započne pregovore s EU – istaknuo je Karamarko, dodavši kako problem nije samo izbor člana Predsjedništva BiH, već i izbor predstavnika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i pitanje televizijskog kanala na hrvatskom jeziku.

Na pitanje žele li bošnjački političari jednakopravnost u BiH, Karamarko je naveo kako će se dogovor o tome morati postići prije ili kasnije.

– Bit ću posve otvoren, riječ je o političkom sljepilu onih koji opstruiraju rješenje hrvatskog pitanja. Europa to sigurno neće tolerirati – kazao je Karamarko, poručivši kako se sva tri konstitutivna naroda trebaju dogovoriti kako će urediti BiH.

– Ali jedino je bitno da Hrvati budu ravnopravni – kazao je Karamarko.

Osvrnuvši se na popis stanovništva u BiH, Karamarko je u intervjuu kazao kako je taj popis dao nadu jer “Hrvata ima više nego što su neki pretpostavljali ili htjeli”.

Bljesak