Četvrtak, 2 svibnja, 2024

NA PROSLAVI OLUJE U KNINU: Govorit će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i Majke Srebrenice, Milanović bježi već ujutro

Must Read

Kako direktno.hr doznaje, usuglašen je protokol za proslavu Oluje u Kninu na sastanku organizacijskog odbora u Zagrebu. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović će držati govor, a premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko neće, čak štoviše prije 11 sati ujutro već će biti na putu u Zagreb.

Ni vijence neće polagati zajedno, premijer to učiniti ujutro, nakon podizanja zastave na kninskoj tvrđavi, a Predsjednica vijenac za poginule polaže iza 13 sati,  nakon mise u 11 sati.

Ta je misa očito bila prijelomna za premijera Zorana Milanovića ali i predsjednika Sabora Josipa Leku, oni će zaboraviti na narodno jedinstvo i proslavu pobjede i Oluje sa „svojim“ narodom. Tako postaje sve očitije da nije slučajno Milanović sa svojom dvorskom svitom inzistirao na vojnom mimohodu u Zagrebu kako bi razvodnio općenarodno veselje u Kninu, koje će trajati do kasno u noć.

Tako će se, prema protokolu, SDP-ov dio državnog vodstva Milanović-Leko s svojom pratnjom izgubiti nakon dijela protokola koji nešto prije 11 sati završava na Kninskoj tvrđavi i tu će jedino biti s Predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović.

U Vladi su za televiziju N1 rekli da su se vijenci oduvijek polagali ujutro i da nema smisla prvo slaviti, pa polagati vijence kasnije. Isto tako objasnili su toj televiziji da je ranije bilo dogovoreno da govora u Kninu neće biti, a daljnje komentare ne žele dati dok se službeno ne objavi protokol.

No, kako direktno.hr saznaje, nikad nije bilo dogovoreno da neće biti govora, jer je uvijek bilo i bit će govora.

Govorit će Predsjednica Grabar Kitarović, gradonačelnica Knina Josipa Rimac, govorit će Majke Srebrenice, Dragan Čović predsjedavajući u BiH, a govorit će i predstavnik branitelja, čovjek kojeg će odabrati braniteljske udruge. I većina će slaviti Dan pobjede do dugo u noć zajedno s narodom.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Pitali smo umjetnu inteligenciju što misli o radu Visokog predstavnika u BIH

Umjetna inteligencija je jedina do danas poznata inteligencija na Zapadu, koja ne skriva istinu i pravo zbori o dosadašnjim...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -