Published On: Čet, pro 7th, 2017

Vulin: Izetbegović čovjek opasnih namjera

Bakir Izetbegović je čovjek opasnih namjera, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom istupa bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na pres konferenciji u Beogradu.

Ne možete da nađete potez Izetbegovića koji vodi ka miru i ka razumijevanju, ocijenio je Vulin za Tanjug.

“Izetbegović je pokazao ne samo jedno ljudsko nepoštovanje i nepristojnost, nego je još jednom potvrdio da je on čovek opasnih namera, čovek iza čije politike može samo da se izrodi sukob”, rekao je Vulin.

Srpski ministar je ocijenio i da je Izetbegović čovek koji planski, namerno radi na urušavanju Bosne i Hercegovine i na pokušaju da BiH bude potpuno nefunkcionalna zemlja, kao i da se, ako je ikako moguće, posvađa i sa samom sobom, ali i sa svim zemljama u okruženju.

Vulin smatra i da predsjednik Aleksandar Vučić nema sa kim da razgovara, kada je mir u pitanju, sa bošnjačke strane u BiH, ali da građani Srbije mogu da budu ponosni na predsjednika Vučića i strpljenje koje pokazuje.

“Njegova uzdržanost i strpljenje su takvi da možemo biti ponosni na njega kao predsednika. Da budemo ponosni sa kojom upornošću on stalno prelazi preko uvreda koje dolaze od Izetbegovića, preko pokušaja ubistva koji još uvek nije rasvetljen u Srebrenici”, istakao je Vulin.

“Mi na Vučića možemo da budemo ponosni, ali građani BiH nemaju na koga da budu ponosni u svom rukovodstvu”, ocijenio je Vulin.