VUČIĆ: Tajkuni i njihovi pomoćnici vide punu kasu pa bi da se vrate da nastave da kradu

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je danas u Mionici da tajkuni i tajkunski pomoćnici žure da se vrate na vlast jer vide da je kasa puna, pa ne bi da je ostave domaćinu, već da nastave da kradu.

Vučić je na završnom predizbornom skupu SNS u Mionici pred lokalne izbore 24. prosinca, poručio da im se to neće dozvoliti.

Predsjednik SNS kaže da oni koji kritiziraju stanje žele da se vrate na vlast zbog pune kase, kako bi mogli da nastave da kradu i bogate se kao u prošlosti.

“Ne plašimo se ni najmanje i nećemo ih vrijeđati, napadati im porodice, ali ćemo ih jasno upozoriti. Kada vidite da oni brane Miškovića ja kažem da će sud to odlučiti. Nemojte da me ubjeđujete da ste to sve zaradili na pošten način, zajednički ste sudjelovali u urušavanju zemlje, uništili ste sve. Danas sve polako kao feniks iz pepela podižemo – a oni bi da se vrate“, konstatirao je.

Vučić je rekao da su izbori u toj općini važni, jer bez podrške građana ne bi mogao doći do bilo koga u svijetu.

“Pitali su me neki, bio si pre sedam dana sa Macronom, prije pet dana sa Castrom, prije dva sa Putinom, što ćeš sad u Mionici – ja sam odgovorio – da nema Mionice i naših ljudi koji daju podršku nikada ne bi došao do bilo koga u svetu“, kazao je Vučić.

Ukazao je da mu je ovo treći put da je u Mionici u posljednje tri godine, zamolivši okupljene da budu fer i pošteni prema sebi i upitaju se kada su imali premijera ili predsjednika koji ih je toliko obilazio.