Utorak, 25 lipnja, 2024

KISELJAK PRIJETI LAKTAŠIMA: Nakon Dodika i Tešić na črnom meričkom tefteru

Must Read

Donald Trump, američki predsjednik, ne želi da baš svatko trguje oružjem. On je danas stavio na „crnu listu“ Slobodana Tešića, poznatog međunarodnog trgovca oružjem, koji je rođen u Kiseljaku u BiH.

Trump je ovu odluku donio na osnovu zakona, koji je dopunjen i doveden u sadašnju formu 2016. godine, a koji omogućava američkoj administraciji da podvrgne sankcijama svaku osobu bilo gdje u svijetu za koju se utvrdi da je odgovorna za kršenje ljudskih prava, ili ako počine ozbiljne koruptivne radnje.

Zakon je usvojen u američkom Kongresu a predstavljao je konsenzus Demokratske i Republikanske stranke.

„Ja, Donald Trump, naređujem da se osobama s liste sva njihova imovina i svi njihovi poslovni interesi koji se nalaze na teritoriji SAD, ili dođu pod kontrolu SAD, blokira i da se ne dozvoli bilo kakvo transferisanje te imovine i tih interesa“, navedeno je u naredbi.

Tešić je vlasnik srbijanskog pasoša sa serijskim brojem ‎009511357, a ističe 27. listopada 2020. godine.

Na listi se zajedno sa Tešićem našlo još 50-ak osoba za koje su Tramp i njegova administracija utvrdili da svojim koruptivnim radnjama ugrožavaju ljudska prava širom svijeta.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -