Published On: Ned, kol 30th, 2015

PREDSJEDNIK RS-a ALEKSANDAR VUČIĆ: Srpska treba tražiti vraćanje dejtonskih nadležnosti

pupovac_vucic12-15_771275S0Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Republika Srpska treba da traži vraćanje svih dejtonskih nadležnosti koje su joj uzurpirane samovoljom visokih predstavnika.

Vučić je naglasio da je poštovanje Dejtonskog sporazuma najvažniji uvjet očuvanja stabilnosti BiH i njenog razvoja.
– Očuvanje pismo, a ne nekakvog, kako su ga nakaradno nazivali, duha Dejtonskog sporazuma. Treba voditi računa da se u borbi za ispravljanje nepravde ne načini nijedan suvišan korak od kojeg bi šteta bila veća od koristi – rekao je Vučić za “Pres Republika Srpska “.
Vučić tvrdi da BiH u budućnosti vidi “kao samostalnu i uređenu državu, sastavljenu od Republike Srpske i Federacije BiH”, po principima utvrđenim dejtonskim mirovnim pregovorima.
Prema njegovim riječima, jedinstvo političkih partija u Republici Srpskoj u vezi s očuvanjem Srpske je ogroman i neprocjenjiv nacionalni kapital koji treba iskoristiti.
Premijer Srbije je napomenuo da bi nakon svega što se dogodilo, ponovno otišao u Potočare, te da je ubijeđen da je većina muslimana u BiH opredijeljena za mir i dobre odnose sa Srbijom.
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare