Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

PREDSJEDNIK RS-a ALEKSANDAR VUČIĆ: Srpska treba tražiti vraćanje dejtonskih nadležnosti

Must Read

pupovac_vucic12-15_771275S0Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Republika Srpska treba da traži vraćanje svih dejtonskih nadležnosti koje su joj uzurpirane samovoljom visokih predstavnika.

Vučić je naglasio da je poštovanje Dejtonskog sporazuma najvažniji uvjet očuvanja stabilnosti BiH i njenog razvoja.
– Očuvanje pismo, a ne nekakvog, kako su ga nakaradno nazivali, duha Dejtonskog sporazuma. Treba voditi računa da se u borbi za ispravljanje nepravde ne načini nijedan suvišan korak od kojeg bi šteta bila veća od koristi – rekao je Vučić za “Pres Republika Srpska “.
Vučić tvrdi da BiH u budućnosti vidi “kao samostalnu i uređenu državu, sastavljenu od Republike Srpske i Federacije BiH”, po principima utvrđenim dejtonskim mirovnim pregovorima.
Prema njegovim riječima, jedinstvo političkih partija u Republici Srpskoj u vezi s očuvanjem Srpske je ogroman i neprocjenjiv nacionalni kapital koji treba iskoristiti.
Premijer Srbije je napomenuo da bi nakon svega što se dogodilo, ponovno otišao u Potočare, te da je ubijeđen da je većina muslimana u BiH opredijeljena za mir i dobre odnose sa Srbijom.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -