Published On: Wed, Nov 13th, 2013

Vučić se sastaje sa Šojguom

 

Vučić i Šojgu će razgovarati u Palači Srbija, najavio je vladin Ured za suradnju s medijima.

Posljednji put Vučić i Šojgu sastali su se u svibnju ove godine, kad je prvi potpredsjednik Vlade bio i ministar obrane i tada su razgovarali o pripremi sporazuma o suradnji u području obrane.

Razgovaralo se o unapređenju vojno – borbenih sustava, o vojno – tehničkoj, vojno – obrazovnoj i vojno – medicinskoj suradnji i unapređenju djelovanja Regionalnog centra u Nišu, priopćeno je 23. svibnja iz Vučićevog kabineta.

Vučić i Šojgu su razgovarali i o zajedničkom ulaganju u namjensku industriju i nastupu na trećim tržištima, a do njihovog susreta je došlo na marginama Međunarodne konferencije o europskoj sigurnosti.

Ruski ministar je sinoć počeo posjet Beogradu razgovorima s premijerom Ivicom Dačićem, a za danas su predviđeni i njegovi odvojeni sastanci s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i ministrom obrane Nebojšom Rodićem.

Dačić i Šojgu ocijenili su na sinoćnjem sastanku da su tradicionalno dobri politički odnosi Srbije i Rusije unaprijeđeni i da su sada najbolji u proteklih nekoliko desetljeća, a dogovoreno je i da Srbija i Rusija naredne godine zajednički obilježe 70 godina oslobođenja Beograda. Ministarstva obrane Srbije i Rusije, kako je rečeno, trebaju unaprijediti suradnju u oblasti vojnih industrija, obuke i specijalizacije kadrova i modernizacije opreme, priopćio je vladin Ured za suradnju s medijima.

Predsjednik Nikolić će danas ruskom dužnosniku uručiti Orden srpske zastave prvog stupnja za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Rusije.

“Odlikovanje gospodina Šojgua predstavlja znak zahvalnosti i priznanja Srbije za njegovu višegodišnju posvećenost razvoju suradnje naših dviju zemalja, kao i za sve što je učinio za dobrobit naših građana”, priopćila je press služba predsjednika Srbije.

Ministarstvo obrane Srbije ranije je najavilo i da će Šojgu i Rodić potpisati danas Sporazum o suradnji Srbije i Rusije u oblasti obrane.

Izvor: B92 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=11&dd=13&nav_category=11&nav_id=776847