Srijeda, 24 travnja, 2024

Vučić popularniji i od Nikolića

Must Read

Prema rezultatima istraživanja Centra za slobodne izbore i demokraciju ( CeSID ) , partija koja čini okosnicu vladajuće većine – Srpska napredna stranka ( SNS ) ima najveću podršku građana . Popularnost demokrata koji su do prije godinu i po bili na vlasti , pada , prenosi Anadolu Agency .

Istakavši da bi 43 posto građana izašlo na izbore da se glasalo tijekom zadnje dekade rujna , direktor CeSID – a Marko Blagojević je rekao da čim je ovaj broj iznad 40 posto , postoji nešto što uzburkava javno mnijenje .

Prema njegovim riječima , u ukupnom broju birača ima 58 posto onih koji znaju za koga bi glasali 0,21 posto bi predali bijeli listić , a 14 posto njih se izjasnilo da nema političke partije kojoj bi dali svoj ​​glas .

Prema anketi CeSID – a koja je rađena prošlog mjeseca , biračko tijelo Srpske napredne stranke sa 42 procenta potpore je stabilizirano , a Demokratska stranka s 11 posto nastavila je trend pada nakon gubitka na općim izborina održanim 2012. godine .

” Naprednjaci stoje jako dobro i bolje za 17 posto u odnosu na prethodne izbore , socijalisti par posto bolje , a Demokratska stranka je doživjela ozbiljan udarac i njezin rejting iznosi samo polovicu koju je imala prije godinu i po dana ” , ocijenio je Blagojević .

Rekao je da koalicija oko Socijalističke partije Srbije SPS – PUPS – JS ima 16 posto potpore birača opredijeljenih za izlazak na izbore .

Građani koji bi u vrijeme ankete izašli na izbore , njih posto posto dali bi podršku LDP – u Čedomira Jovanovića , Demokratskoj stranci Srbije ( DSS ) sedam i Ujedinjenim regionima Srbije ( URS ) pet posto potpore , dok je 20 posto građana neodlučno .

Istraživanje je urađeno obilaskom mjesta stanovanja , na reprezentativnom uzorku od 1.500 ispitanika i ono pokazuje da je većina građana protiv prijevremenih parlamentarnih izbora i tek svaki treći podržava prijevremene izbore .

Odnos građana prema političarima nije promijenjen i gotovo polovica građana Srbije ima povjerenje u lidera Srpske napredne stranke ( SNS ) i vicepremijera Aleksandra Vučića .

Za Vučićem slijedi predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sa 41 posto potpore od ukupne populacije .

O premijeru Srbije Ivici Dačiću više je onih koji ne misle dobrob – 45 posto , naspram 32 posto s pozitivnim mišljenjem .

O lideru DS Draganu Đilasu loše misli 63 posto , a dobro 13 posto ispitanih .

” Vlada Srbije za 54 procenta ljudi zavređuje podršku . Podrška vladi , kako vrijeme protječe , raste . Puno nade se ulaže u rekonstruisni vladu Srbije ” , istaknuo je predstavnik CeSID – a .

 

( AA )

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x