Published On: Thu, Oct 3rd, 2013

Vučić: Odluka Prištine nerazumna, iracionalna i besmislena

BEOGRAD – Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka Prištine o zabrani srpske dužnosnicima da idu na Kosovo tijekom predizborne kampanje za lokalne izbore “nerazumna, iracionalna i besmislena”.

“U neku ruku, ta odluka je skandalozna, ali uvijek volim da neke stvari prenoće pa da onda napravimo dogovor kako i što činiti”, rekao je Vučić novinarima u srijedu navečer.

On je naglasio da ne može dozvoliti poniženja, ali je važno, po njegovim riječima, pričekati dan ili dva pa da onda reagirati.

Vučić je naveo da je o tome razgovarao s premijerom Ivicom Dačićem i očekuje razgovar is predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

“Mi ćemo imati, uvjeren sam, jedinstvenu reakciju, ali mi moramo uvijek voditi računa o svim posljedicama, da ne reagiramo na način na koji bi to oni koji su protiv Srbije voljeli”, istaknuo je Vučić.

Na pitanje ima li vremena “da to prenoći”, Vučić je odgovorio da “za racionalne, mudre, razumne i dobre odluke uvijek ima dovoljno vremena”.

Premijer Dačić prethodno je upozorio Bruxelles da će prekinuti sudjelovanje u pregovorima ako Priština ne bude dozvoljavala posjete srpskih dužnosnicima Kosovu do kraja izborne kampanje, za izbore zakazane za 3. studenog.

“Ako ja kao potpisnik Bruxelleskog sporazuma i predstavnici vlade koji su ga podržali i radili na njegovoj implementaciji, ne možemo na Kosovo otići i pozvati Srbe da izađu na lokalne izbore, onda se postavlja pitanje svrsishodnosti mog daljnjeg sudjelovanja u dijalogu”, rekao je Dačić, koji je u petak planirao posjetiti općinu Štrpce, ali su ga prištinske vlasti obavijestile da taj posjeta nije odobren.

 

(FENA)