Utorak, 16 travnja, 2024

Marković: Crna Gora u prosincu otvara ključne pregovore

Must Read

PODGORICA – Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Duško Marković izrazio je očekivanje da će pregovori s Europskom komisijom o poglavljima 23 i 24 početi u prosincu.

On je kazao da se Crna Gora nalazi na korak do otvaranja pregovora o poglavljima koja su označena kao ključna za daljnji put te države ka članstvu u EU.

Marković je, kako prenose današnji podgorički mediji, kazao da će međuvladina konferencija, na kojoj će biti otvoreni pregovori u poglavljima 23 i 24, biti održana u drugoj polovici prosinca.

Litva je, u kalendaru svog predsjedavanja Vijećem EU, u drugoj polovici prosinca upisala datum za održavanje međuvladine konferencije, na kojoj će biti otvoreni pregovori u poglavljima koja se odnose na pravosuđe i vladavinu prava, naveo je on, prenosi Tanjug.

Crna Gora je, do sada, privremeno zatvorila dva pregovaračka poglavlja 26 – koje se odnosi na obrazovanje i kulturu i 25 – koje pokriva oblasti znanosti i istraživanja.

Službena Podgorica je pregovore s EU počela 29. lipnja prošle godine, kada je u Bruxellesu održana prva Međuvladina konferencija između Crne Gore i EU.

Dužnosnici država EU su, uz odluku za početak pristupnih pregovora, pozvali Crnu Goru da pojača napore na borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, odnosno poručili da će u fokusu biti poglavlja 23 i 24, koja se odnose na pravosuđe i vladavinu prava.

 

(FENA)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -