Published On: Pon, ožu 18th, 2013

Vučić očekuje političku i ekonomsku potporu Njemačke

Vučić je s njemačkim parlamentarcima razgovarao o rezultatima Vlade Srbije tijekom proteklih šest mjeseci, a posebno o rezultatima u vezi s dijalogom s Prištinom, kao i napretkom u vezi s unutarnjim reformama

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obavjestio je danas u Beogradu njemačke parlamentarce iz vladajuće koalicije CDU/CSU da je Srbija u proteklih šest meseci uradila više nego u proteklih pet godina i da od Njemačke očekuje veću potporu europskim integracijama Srbije, ali i njenom ekonomskom oporavku, javlja Tanjug.
Njemački parlamentarci su, kako je priopćio Kabinet vicepremijera, iznijeli svoje viđenje situacije u Srbiji, pohvalili rad Vlade u određenim poljima, ali i iznijeli primjedbe na rad predstavnika srpske vlasti, posebno zbog neprivođenja odgovornih za napad na  njemačko veleposlanstvo, tijekom protesta 2008. godine, kao i zbog “nerazgradnje institucija na sjeveru KiM”.
Vučić je s njemačkim parlamentarcima razgovarao o rezultatima Vlade Srbije tijekom proteklih šest mjeseci, a posebno o rezultatima u vezi s dijalogom s Prištinom, kao i napretkom u vezi s unutarnjim reformama.
“Smatram da je Srbija u proteklih šest mjeseci uradila više nego u proteklih pet godina, u svim oblastima društvenog života. Nadam se i očekujem od Njemačke veću potporu na putu Srbije ka EU, ali i potporu za ekonomski oporavak Srbije”, istaknuo je Vuči