Published On: Uto, ožu 19th, 2013

Zenica spremna za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira

Danas je u Nemili kod Zenice, u krugu objekta Omladinskog naselja (bivša vojarna) izvedena pokazna vježba pripadnika Jedinice policije za podršku i pripadnika Jedinice policije za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obujmu MUP-a Zeničko-dobojske županije.
Tijekom vježbi simulirane su situacije sprečavanja građanskih nereda, nereda huliganskih i navijačkih skupina prilikom održavanja sportskih natjecanja, te situacija presretanja vozila sa naoružanim osobama koje su se udaljila sa mjesta izvršenja teških kaznenih djela.
Nakon što je okončana zajednička obuka svih pripadnika navedenih jedinica, koja je realizirana u proteklom razdoblju u skladu sa Planom obuke, ovo je bila prilika da se na jednom mjestu prezentiraju usvojene policijske vještine te demonstriraju specifične situacije u kojim, dobro obučeni i uvježbani pripadnici policije, u vrlo kratkom vremenskom roku stavljaju situaciju pod kontrolu, a izvršitelje kaznenih djela i sudionike u neredima lišavaju slobode.
Pripadnici ovih jedinica, hvataju i lišavaju slobode izvršitelje najtežih kaznenih djela te sudjeluju u akcijama koje se sprovode na dokumentiranju najtežih kaznenih djela.
Također, sudjeluju u rješavanju kriznih situacija izazvanih prirodnim ili ljudskim faktorima te se angažiraju na osiguranje javnih skupova i drugih visokorizičnih događaja i manifestacija, na kojim se okuplja veliki broj građana, priopćeno je iz Ureda policijskog komesara ZDŽ.