Published On: Thu, Nov 14th, 2013

Vučić najavio pokretanje postupaka protiv tajkuna

Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako će za nekoliko dana protiv nekih od srbijanskih tajkuna biti pokrenuti postupci, jer su uzimanjem kredita bez pravog pokrića oštetili državu.

Gostujući u utorak navečer na TV B92, Vučić nije želio da kaže o kojim se tajkunima radi, jer je, kako je naveo, mnogo važnije na koji su način oni oštetili državu. On je rekao da su “najveći biznismeni” imali sistem da odu kod banaka i uzimaju kredit za kreditom, bez pravog pokrića.

Podsjetio je kako je Miroslav Mišković, za kojeg je precizirao da nije jedan od tajkuna o kojima govori, svojevremeno objasnio kako funkcionira pljačkaški sustav: “kad uzmeš malo kredita i kad si malo dužan, to je tvoj problem, a kad uzmeš mnogo i kad su to desetine i stotine milijuna, onda je to državni problem”.

Vučić je naveo kako se nitko do sad ovim problemom nije bavio i da je te tajkune štitila prethodna vlast.

“Ne mogu da govorim o imenima, jer će u narednim danima protiv nekih od tih ljudi biti pokrenuti postupci”, rekao je Vučić dodavši kako je za građane važnije da znaju sustav kojim su tajkuni oštetili državu, prenosi Tanjug.