Published On: Sub, sij 19th, 2013

Vučić: Ili ćemo uraditi nešto za narod, ili idemo u opoziciju

Ako ne bude pomaka onda ćemo mijenjati tim, poručio lider naprednjaka
Predsjednik Srpskog napredne stranka zatražio je jučer na sjednici Glavnog odbora SNS-a veću predanost ciljevima stranke i upozorio da će svi oni koji ne rade posao kako treba biti zamijenjeni. “Od vas tražim veću predanost ciljevima stranke. Ili ćemo učiniti nešto za običan narod, a ukoliko nećemo, nije problem, otići ćemo u opoziciju. Nikome od nas to ne bi bio prvi put ali da budemo isti kao neki drugi samo da bi tobož naše ljepše fizionomije bile umjesto drugih, zar stvarno mislite da je to rješenje za Srbiju “, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.
On je pred Glavnim odborom kazao da ta stranka negdje ima dobre, a negdje slabe rezultate, da to nije tajna i da se ne može sakriti od građana. “Tamo gdje smo slabi, pitaćemo zašto je tako pa ćemo da zamolimo da budu bolji. Ako ne bude pomaka onda ćemo mijenjati tim “, naglasio je Vučić.
Predsjednik naprednjaka je podsjetio da je ta stranka kada je ulazila u vladu istaknula važnost “prolaznih vremena, da se vide rezultati, nakon kojih će moći da se pogledaju u oči i kažu tko je dobro, a tko loše radio”.
Vučić je upozorio da se na važne funkcije ne predlažu ljudi koji nisu adekvatni obavljati te poslove. “Mi smo posljednjih dana, tražeći ljude za važna mjesta, radili sigurnosne provjere. Aman, ljudi, od 15 prijedloga nijedan ne može proći. Koga to nalazite “, zapitao je Vučić.
On je upozorio da kada dođu na funkcije da se ne pozivaju na njega. “Kada kod nekoga od vas netko dođe, ali to nemojte ni da se vama događa, i pozove se na mene ili nekog drugog, to je notorna laž. Tko god da dođe i kaže: Ovo je tražio Vučić, znajte da laže “, podvukao je on.
Vučić je naveo da, ako mu je bilo što potrebno, da će tražiti i istaknuo da to ne radi zato što mu ništa nije potrebno. “To ne radi ni Tomislav Nikolić, pa nemojte ga uzimate u usta”, upozorio je Vučić.
Lider SNS-a je poručio da nitko ne računa da se postavlja na određena mjesta kako bi pravio kombinacije da se nađu tri posrednika i da se dobije pet posto.
Za bolji život Srba na KiM
Aleksandar Vučić je ocijenio da su Srbiji bliža vrata Europske unije nego prije nekoliko mjeseci, zahvaljujući odgovornoj politici države. On je na sjednici Glavnog odbora SNS-a rekao da su se predsjednik i Vlada Srbije ponašali odgovorno, s jedne strane štiteći državni i nacionalni interes, as druge ne zatvarajući vrata Srbiji za dobivanje datuma za početak pregovora s EU. “Naš cilj je da našem narodu na Kosovu omogućimo neusporedivo bolji život “, rekao je Vučić, upozorivši da svi moraju shvatiti da nema lakih i jednostavnih rješenja za KiM.
Ne želimo izbore po svaku cijenu
“Želimo promjene u Srbiji i bolji život za građane, mi nismo ti koji žele izbore po svaku cijenu, ali ako dođemo u situaciju da ne možemo provoditi reforme i modernizaciju Srbije, a ne vjerujemo da će tako biti, niti to želimo, onda ćemo onima koji svaki dan govore da su jači od nas ponuditi da to pokažu na izborima “, rekao je Vučić.
On je kazao da SNS s partnerima u vladajućoj koaliciji ima korektan odnos. “Niti se grlimo, niti se ljubimo, niti se bogzna kako volimo. Važno nam je ostvarivanje ciljeva za bolji život građana “, rekao je Vučić, koji je i potpredsjednik vlade i ministar obrane.
U najhitnijem roku djelovati u Preševu
Potpredsjednik vlade i ministar obrane Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će nadležni organi “u najhitnijem mogućem roku” djelovati u Preševu gdje je podignut spomenik pripadnicima rasformirane ilegalne Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca. “Na teritoriji Preševa poštovat se zakoni i propisi Srbije, i nadležni organi postupit u najhitnijem mogućem roku”, rekao je Vučić. On je ocijenio da se u Srbiji poštuju prava nacionalnih manjina. “Ali mi imamo jednu državu, Srbiju, i svi moraju da je poštuju”, istaknuo je Vučić, a prenosi Beta.