Glavni odbor SDA: Ove godine reorganizacija Federacije

SARAJEVO – Predsjednik Stranke demokratske akcije / SDA / Sulejman Tihić rekao je danas da će ova godina biti sigurno jedna od najtežih, navodeći da u njoj predstoji reorganizacija Federacije BiH i sprječavanje pokušaja izbacivanja SDA iz vlasti u FBiH i u županijama.
Tihić je tijekom Glavnog odbora stranke istakao da u ovoj godini predstoji i “stavljanje policije i javnih RTV servisa pod političku kontrolu”.
On je dodao da ove godine predstoji popis stanovništva koji, “s obzirom na dugoročni značaj, zaslužuje da većina aktivnosti biti posvećena izričito njemu”, propćeno je iz SDA.
Glavni odbor SDA donio je danas odluku o popisu kandidata za predsjednika i zamjenika stranke – Sulejmana Tihića i Bakira Izetbegovića. Usvojena je odluka io popisu kandidata za potpredsjednike stranke – Asim Sarajlić, Adil Osmanović, Šefik Džaferović, Safet Softić, Senad Šepić, Sadik Ahmetović, Salko Selman i Sanjin Halimović.
Na trinaestoj redovnoj sjednici GO SDA usvojena je i odluka o sazivanju konvencije SDA koja će biti održana 1. veljače u Sarajevu, kada će biti birano novo rukovodstvo stranke.
Nakon Konvencije, Glavni odbor će birati Predsjedništvo SDA, a organi na nižim razinama bili bi rekonstruisani najmanje 30 posto.

more recommended stories