Srijeda, 29 svibnja, 2024

VUČIĆ: Eto nek bude da ni Njemci ni Turci nikada nisu počinili genocid a Srbi nek bude da jesu, truli Zapadu

Must Read

Šanse su nam minimalne, ali ćemo se protiv rezolucije o Srebrenici boriti do posljednjeg trenutka, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

– U ponedjeljak ću poslati specijalnog izaslanika s pismom i tražiti da razmotre kršenje svih procedura, jer je obveza Vijeća sigurnosti da se bavi pitanjem BiH u skladu s Poveljom UN. Glavni sponzori svega su NATO zemlje, Njemačka, SAD, Velika Britanija i Turska – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije se pita zašto baš u ovom trenutku se donosi rezolucija.

 

– Јel obilježavate 29 godina? Oni znaju da će imati manje vlada koje će to podržati u budućnosti i zato im se žuri – istaknuo je Vučić.

Vučić je naglasio da rezolucija o genocidu nije optužila Nijemce za zločine u Kragujevcu, Kraljevu već samo za zločine nad Židovima.

– Što je smisao svega? Da srpski narod proglase genocidnim – tvrdi Vučić.

Vučić je zamolio rukovodstvo Republike Srpske da svaki dan razmatra mogućnosti i da se radi svakodnevno.

– Komentar njemačke veleposlanice jučer je sramotan. Na komentar Mađarske rekli su “pa za Srbiju nikad nije vrijeme”, e pa neka za vas jeste. Valjda su mislili da će svi da se tresu od straha. Kako ljudi ne poznaju srpski narod. Tog dana kada tu rezoluciju budete usvajali vidjet ćete koliko smo ponosni. Tih dana pozvat ćemo sve Srbe svuda gdje god da žive, na svakom mjestu istaći ćemo naša nacionalan obilježja, dan nakon što nas proglase za genocidan narod, e dan kasnije ćemo da istaknemo našu najljepšu trobojku i da pokažemo da srpski narod nikada neće moći da sruše – rekao je Vučić./HMS/

- Advertisement -

75 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

75 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -