Srijeda, 29 svibnja, 2024

Kako će Bošnjaci ratovati protiv Srpske ako ih više nema i žrtve su genocida? I tko će nas Hrvate maltretirati ako svi odu u rat?

Must Read

Nova Rezolucija o genocidu u Srebrenici, kojom bi se, između ostalog, moglo zahtijevati da se 11. srpnja obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na genocid, izazvala je oštre reakcije u Republici Srpskoj kao i u Srbiji. Potpredsjednik RS, Ćamil Duraković za N1 je govorio o svojim očekivanjima te prokomentirao poruke koje dolaze iz RS i Srbije.

“Pristupamo temi koja je isključivo pravna, a to je niz presuda koje su donijeli međunarodni sudovi i domaći. O genocidu se počelo politizirati na svim instancama. Nažalost, mislim da je politika i retorika koju smo slušali iz Srbije od kraja rata do danas, pa evo i iz entiteta Republika Srpska, u stvari oni su najviše izlobirali da je došlo do ovoga u Općoj skupštini, jer je taj suvremeni, ili ako hoćemo, demokratski, civilizirani svijet, bio šokiran time da 29 godina nakon rata, odnosno nakon genocida druga strana, ili u ovom slučaju strana Srba, nije u stanju suočiti se s prošlošću, prihvatiti činjenice i da krenemo naprijed. Evo, oni su doveli do ovoga i meni je drago da će ta rezolucija ponovo doći pred ovaj put Opću skupštinu i mislim da će biti usvojena bez obzira na ove pokušaje da se ona ne usvoji. Ja mislim da je to skoro pa čista stvar, kazao je Duraković.

Duraković je dodao da je Skupština UN-a osnovala isti sud koji je donio presudu o genocidu u Srebrenici.

“Dakle ne treba se čuditi, niti srpski narod, niti srpski političari zašto je do ovoga došlo, dakle nakon presuda ne bi trebalo biti političkih pregovora oko genocida, ali nažalost mi živimo u takvom vremenu, evo vidite i danas uporno destruktivnom politikom i po državu BiH općenito suprostavljaju se cijelom čovječanstvu. Dakle neka sada oni vide tko je u krivu, tko je u pravu, kazao je Duraković.

Duraković je komentirao i izjave Milorada Dodika koji najavljuje otcjepljenje. Kazao je da nas povijest uči da takve najave ne treba shvatati neozbiljno ali da se nada da će postupati savjesno.

“Otcjepljenje znači rat, evo to sada kažem ja, Ćamil Duraković svim onima koji to zagovaraju.” kazao je Duraković./HMS/

- Advertisement -

115 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

115 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -