Srijeda, 29 svibnja, 2024

Dodik : Srpska će organizirati veliki skup u Banja Luci i prestati odlučivati u BiH

Must Read

Beograd – Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je kako će pokušati uvjeriti Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, da podupre sve što će Republika Srpska učiniti u slučaju usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim narodima.

“Republika Srpska organizirat će veliki skup u Banja Luci i prestati odlučivati u BiH”, kazao je Dodik.

Sam Vučić, nakon sastanka dužnosnika Republike Srpske i Srbije, izjavio je kako je obveza obračunati se s Vijećem sigurnosti s BiH, te se glasovanje prenosi na Opću skupštinu UN-a.

Vučić je kazao kako je prekršeno nekoliko procedura, te kako su glavne ovlasti rezolucije, uključujući Njemačku, Veliku Britaniju, Tursku itd.

“Pitanje je zašto sada. Jer znaju da će imati manje vlada nego danas jer se zemlje rješavaju kolonijalne discipline”, rekao je Vučić.

Sastanku su nazočili i Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH, Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Ana Brnabić, predsjednica Skupštine Srbije i Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije.

- Advertisement -

107 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

107 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -