Subota, 15 lipnja, 2024

VRANJINIM STOPAMA: Sporazum Tuđman-Izetbegović ide na ratifikaciju

Must Read

Sporazum između Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića iz 1999. godine o razgraničenju s Bosnom i Hercegovinu ide na ratifikaciju u parlamente. Tako je, prenosi HTV, dogovoreno na sastanku između predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministra vanjskih poslova Zlatka Lagumdžije i hrvatske ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić. 

Tema razgovora bio je koridoru kroz Neum ali i rješavanje otvorenih graničnih pitanja između dviju zemalja.

“Hrvatska se ničega ne odriče.  Hrvatska definira granice svog teritorija ne samo na tim točkama, nego na 1000 kilometara granice. To je procedura koja je dugotrajna i komplicirana i koja je postignuta u vrijeme kada je hrvatski predsjednik bio Franjo Tuđman, a predsjednik BiH Alija Izetbegović. Sporazum je bio spreman za ratifikaciju 2005. Iz nekih razloga tada nije ratificiran i vrlo je vjerojatno da će na ovaj način i u toj formi biti predložen opet za ratifikaciju”, rekla je Pusić za Hrvatski radio.

Prema sporazumu Tuđman-Izetbegović Hrvatska Bosni i Hercegovini prepušta vrh poluotoka Kleka i otočiće u malostonskome zaljevu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -