Published On: Pon, kol 23rd, 2021

VRAĆA LI SE KOMŠIĆ MEĐU HRVATE? “Stidim se komandatna ABIH Nihada Vlahovljaka, čovjeka koji je naredio pokolj u Grabovici”

Šefik Džaferović izjavio je da Armija BIH nije radila zločine nego su to činili neodgovorni pojedinci a nikako da je to bila politika Armije BIH i njenog zapovjednog lanca.

Međutim tako ne misle niti Sud za ratne zločine niti  osuđeni pripadnici Armije BIH kao niti sam Komšić, koji je Zlatni ljiljan i koji je do sada šutljivo ispunjavao naredbe SDA.

Njegova izjava, kao pripadnika Armije BIH dirketno demantira Džaferovićevu, te istog inkriminira kao negatora zločina Armije BIH i kršitelja Inzkovog zakona kojim se visokopozicioniranim osobama jamči 3 godine zatvora u slučaju negiranja zločina.

Je li Komšić konačno shvatio da je ubačen kao lutak zločinačke organizacije koja nastoji prekriti neke od najbrutalnijih i najsurovijih zločina rata 90-ih ili jednostavno ne želi na idućim izborima imati konkurenciju u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva, budući da je jasno da nacionalna pripadnost više neće biti uvjet kandidature na pojedino mjesto u Predsjedništvu?

Evo što je Komšić točno izjavio:

U  Grabovici je počinjen ratni zločin protiv 33 ljudi. Kao pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, stidim  svih onih pripadnika Armije BIH koji su počinili ovaj zločin, znajući koliko je pravedna i časna bila borba naše Armije RBiH.Žrtve ovog zločina ne smije se zaboraviti, neka počivaju u miru”, napisao je Komšić na svom zvaničnom Facebook profilu.

Komšić je ovom izjavom jasno dao do znanja da je  je ovim neoprostivim zločinom Armije BIH borba te Armije okaljana.

Koga se sve stidi Komšić u slučaju Grabovica?

Sud Bosne i Hercegovine osudio je neke nižerangirane vojnike Armije BIH. Jedan od njih, Enes Šakrak, pripadnik 9. brigade ABiH, osuđen je za ubistvo članova porodice Zadro, među kojima je bila i četverogodišnja Mladenka. Osuđen je na deset godina zatvora, jer se pokajao i bio spreman surađivati.

Šakrak je svjedočio da je 9. septembra ujutro u Grabovici komandant Nihad Vlahovljak naredio svojoj jedinici “da ubije sve mještane”.

Komšić se dakle stidi i Nihada Vlahovljaka.

Vlahovljak, prema riječima Šakraka, nikada nije rekao od koga je dobio naredbu, ali Šakrak pretpostavlja da ju je dobio od neke višerangirane osobe.

Vlahovljak je time počinio novo kazneno djelo prikrivanja nalogodavca zločina. Nalog za zločin mogao je dobiti ili od Sefera Halilovića ili od paralelne linije zapovjedanja. Koja vodi direktno do Šefika Džaferovića i Alija Izetbegovića.

Vojnik Mustafa Hota osuđen je za ubistvo porodice Marić. I njega se Komšić stidi.

Dobio je istu kaznu kao i Šakrak – deset godina zatvora. Budimir ga je oslobodio nakon 9.

Osuđeni su i Nihad Vlahovljak, Sead Karagić i Haris Rajkić, koji su dobili po 13 godina zatvora.

Ove presude bile su sva pravda koju su dobile porodice žrtava iz Grabovice. Nikada nije dokazano ko je naredio da se ubiju civili iz Grabovice, uglavnom žene i starci.

 

guest
nije obvezno
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x